Gemeente Venlo


Dumpen afval in afvalbakken

5-11-2007

Logo Venlo Schoon

Het dumpen van huishoudelijk- of bedrijfsafval is verboden. Onder afvaldumping wordt ook verstaan het weggooien van huishoudelijk afval en bedrijfsafval in afvalbakken of blikvangers. De afvalbakken en blikvangers in de openbare ruimte zijn namelijk alleen bedoeld voor klein afval dat onderweg vrijkomt.

Helaas komt het nog geregeld voor dat bewoners of bedrijven afvalzakken of ander materiaal in afvalbakken of blikvangers dumpen. Hierdoor raken afvalbakken snel vol of verstopt. En volle afvalbakken leiden weer makkelijker tot meer zwerfvuil op straat. Om het snel verstoppen van afvalbakken tegen te gaan zijn op verschillende plekken in de stad afvalbakken voorzien van verkleiners. Zo willen we de hoeveelheid zwerfafval in de stad weer verder beperken.

Venlo Schoon w44 afvalbak

Voor het dumpen van afval kunt u een boete krijgen van EUR 75,--. Daar bovenop kan nog een bedrag komen voor het opruimen van het afval. Wilt u huishoudelijk afval of bedrijfsafval kwijt? Stop dit dan in uw container. Dozen horen bij het oud papier. Meldingen van afvaldump en gegevens over afvaldumpers kunt u doorgeven bij het Servicepunt Stadsbeheer (0800-3762345 gratis).