CPNB


Persbericht 5-11-2007
Hans Hagen schrijft Kinderboekenweekgeschenk
Poëzie is thema Kinderboekenweek 2008

Gouden Griffelwinnaar 2004 Hans Hagen schrijft volgend jaar het Kinderboekenweekgeschenk. De Kinderboekenweek 2008 staat geheel in het teken van poëzie.

Taal- en beeldkunstenaar Joke van Leeuwen is uitgenodigd de week te verrijken met een motto, een gedicht en een affiche. De 54ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 1 t/m zaterdag 11 oktober 2008.

Hans Hagen (1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur voor hij zich volledig op het schrijven stortte. In 2004 werd zijn De dans van de drummers met een Gouden Griffel bekroond. Andere boeken van hem ontvingen een Zilveren Griffel.

Naast proza schrijft Hans Hagen ook kinderpoëzie. De boeken van Hans Hagen zijn in elf landen vertaald.

Meervoudig Gouden Griffel en Penseelwinnaar Joke van Leeuwen schrijft en illustreert kinderboeken. Deze kenmerken zich door een origineel en speels taalgevoel. Haar tekeningen hebben een onverbrekelijke band met de tekst.

In 2008 is het een decennium geleden dat de Stichting CPNB met het Kinderboekenweekmotto Van rijm tot rap een lans brak voor de kinderpoëzie. Inmiddels is er veel gebeurd. Zo werd dit jaar een Zilveren Griffel voor de poëzie ingesteld en stelde Gerrit Komrij De Nederlandse kinderpoëzie in 1000 en enige gedichten samen.

NS is hoofdsponsor van de Kinderboekenweek