Gemeente Purmerend

Aanbesteding aanvullend openbaar vervoer moet opnieuw

05 november 2007

De gemeente Purmerend heeft besloten om de Europese aanbesteding Aanvullend Openbaar Vervoer (voorheen Wvg-vervoer) opnieuw te doen. Reden hiervoor is dat slechts één vervoerder zich tijdens de aanbestedingsprocedure heeft ingeschreven, terwijl een nadrukkelijke eis was om met twee vervoerders te gaan werken. De gemeente verwacht nu pas in september 2008 een nieuw contract af te kunnen sluiten. Het contract met de huidige vervoerder Connexxion loopt echter al op 1 maart 2008 af.

Doel van de gemeenten was om met nieuwe voorwaarden de kwaliteit van het vervoer flink te verbeteren, waarbij rekening werd gehouden met een hogere prijs. Voor de periode maart tot september 2008 wordt nu naar andere oplossingen gezocht. Daarbij wordt bekeken of het mogelijk is om met de huidige vervoerder verbeteringen te realiseren.

De aanbesteding heeft plaatsgevonden in samenwerking met de gemeenten in de regio Waterland en de Zaanstreek. Gemeente Zaanstreek gaat wel over tot gunning aan twee vervoerders. Ook de andere Waterlandse gemeenten zullen de aanbesteding opnieuw doen.