Stadsdeel Zeeburg

Wie kent onbekend beeld?

5 november 2007

In het Flevopark staat in het gras naast de waterkant van het Nieuwe Diep een kunstwerk. Het is een bronzen beeld. Het lijkt uit twee delen te bestaan, die van boven naar beneden taps toelopen. Aan de bovenkant raken ze elkaar. Aan één zijde is halverwege een soort trede. Hierdoor kan je op het kunstwerk zitten en je voeten op de verhoging zetten. Alsof je op een keukentrapje zit.

De oppervlakken van het beeld zijn onregelmatig geribbeld. De kunstenaar lijkt hiermee golfjes te suggereren. Heel toepasselijk zo dicht bij het water. Maar de vraag is hoe het kunstwerk hier is gekomen. In de archieven van het stadsdeel is niets te vinden over het beeld. Ook de literatuur over kunst in Amsterdam schept geen duidelijkheid. Onbekend is wie het heeft gemaakt en wat het voorstelt (of wat de kunstenaar er mee bedoeld heeft).

Onbekend kunstwerk in het Flevopark

Wie weet meer over dit beeld?

Omdat het stadsdeel bezig is de informatie over kunstwerken op de website Kunstwerken op straat uit te breiden, willen we graag meer weten over dit beeld in het Flevopark. Wie kan ons meer vertellen over de maker van het kunstwerk en waarom het hier is geplaatst? Laat het weten via info@zeeburg.amsterdam.nl.