Ingezonden persbericht


Persbericht

Opnieuw uitbreiding productaanbod bij Channel Concepts

Overeenkomst met Panda Security

Utrecht, 5 november 2007 - Channel Concepts heeft een ontbrekende schakel in het productaanbod ingevuld. Tijdens de beurs InfoSecurity heeft Channel Concepts overeenstemming bereikt met Panda Security over de distributie van de IT-beveiligingsproducten van de Spaanse producent.

Channel Concepts is een value-added distributeur die oplossingen biedt van meer dan 10 internationale leveranciers aan ruim 400 Nederlandse resellers. Naast het verspreiden van hardware- en softwareproducten, verzorgt het bedrijf ook trainingen, consultancydiensten en ondersteuning voor zijn afnemers. Linux en beveiliging zijn de competenties van het team van Channel Concepts. De beschikbaarheid van de Panda Security, gevoegd bij de eerdere distributieovereenkomst met Red Hat, zullen een belangrijke rol spelen bij de integratie van open source-oplossingen met systemen van belangrijke leveranciers als SAP, Dell en Open-Xchange.

Panda Security is een gevestigde naam in de markt voor gegevensbeveiliging. De onderneming realiseerde in boekjaar 2006 een omzet van $ 141 miljoen. De van oorsprong Spaanse informatiebeveiliger is vertegenwoordigd in 54 landen en heeft 1500 medewerkers. De producten zijn vertaald in 20 talen, waaronder Nederlands, en zijn in gebruik bij 2,5 miljoen klanten in de hele wereld.

"De producten van Panda Security passen precies in ons productaanbod," vindt Bart van Rheenen, oprichter en CEO van Channel Concepts. Hij wijst erop het van belang te achten dat de resellers alle gewenste producten bij Channel Concepts kunnen afnemen. "Dan hoeven ze voor een compleet pakket dus niet bij verschillende leveranciers te shoppen," stelt hij vast. "Door het toevoegen van Panda Security is het aanbod voor zowel het MKB als voor de markt voor grote bedrijven compleet. Ze zijn net zo goed als grotere partijen, maar wel gretiger en loyaler."

"Channel Concepts is voor ons de gewenste distributeur," constateert Ruud Groeneboer, Managing Director Benelux van Panda Security. "Precies de goede omvang en de goede resellers in Nederland. Value-added distributeurs als Channel Concepts spelen een sleutelrol in onze verkoopstrategie."

Over Channel Concepts

Channel Concepts B.V. is opgericht in 2006. De onderneming is een Value Added Distributor die hardware- en softwareoplossingen levert aan ICT channel partners. Daarnaast verzorgt Channel Concepts voor de partners een veelheid aan ondersteunende diensten: training, consultancy, hulp bij implementaties, eerste lijns support en demonstraties. Meer informatie is te vinden op www.channelconcepts.nl