Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Haarlem, 5 november 2007

Verschil tussen goedkoopste en duurste basisverzekering 171 euro per jaar

Premie basisverzekering gemiddeld 51 lager

Verzekerden gaan gemiddeld 51 euro per jaar minder betalen voor hun basisverzekering. Ondanks de daling gaan verzekerden toch veel meer betalen aan zorgkosten. Dat komt door de afschaffing van de no-claim en invoering van een verplicht eigen risico van 150 euro per volwassene. Ook stijgen de premies van de aanvullende verzekeringen met ongeveer 10%. Dat heeft de onafhankelijke vergelijkingssite Verzekeringssite berekend op basis van 90% van de premies.

Grote verschillen premies

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekeraar bedraagt ¤ 171 per jaar. Anderzorg biedt de voordeligste basispremie aan met 81,25 per maand. Het duurst is Avéro Achmea met een maandpremie van 95,50. Een verschil van 18%. De verschillen in de aanvullende premies zijn nog groter.

Stijging zorgkosten 2008 per volwassene

In euro's

Geen

zorgconsumptie

Gemiddelde

zorgconsumptie

Veel

zorgconsumptie

Chronisch ziek

No-claim afschaffing

255

91

0

0

Verplicht eigen risico

0

109

150

150

Premie basisverzekering


- 51


- 51


- 51

-51

Premie aanvullende verzekering

18

18

18

18

Compensatie

Chronisch ziek

-47

Totaal *

222

167

117

70


* De stijging van de zorgkosten wordt gedeeltelijk gecompenseerd door verhoging van de zorgtoeslag.

Trend collectief verzekeren zet door

Door de stijging van de zorgkosten verwacht Verzekeringssite dat verzekerden massaal op zoek gaan naar collectieven met lagere premies. Erik Hordijk: 'Dit jaar is al 57% van de Nederlanders collectief verzekerd. Op Verzekeringssite kiest zelfs 85% van de bezoekers voor een zorgverzekering met collectiviteitskorting. Wij verwachten dat volgend jaar 70% van de Nederlanders een collectieve zorgverzekering heeft' .

Vergelijking

Consumenten kunnen op Verzekeringssite sinds vandaag een vergelijking maken van alle zorgverzekeringen. Hiermee is Verzekeringssite de eerste site die een vergelijking heeft. Verzekeringssite vergelijkt naast alle individuele zorgverzekeringen ook ledencollectieven zoals collectieven van bijvoorbeeld vakbondscollectieven en patiëntenorganisaties. Daarnaast biedt Verzekeringssite open collectieven aan waarbij iedereen tot 10% korting krijgt op de basisverzekering.



Ingezonden persbericht