Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente 5 november 2007

Stremming op A1 na ongeval met vrachtwagen

Rijssen

Het verkeer op de A1 in de richting van Deventer heeft op maandag 5 november enige hinder ondervonden vanwege een ongeval met een vrachtwagen. Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Finse, Mondragon raakte hierbij gewond.

Op maandag 5 november kwam om 11.35 uur de melding dat op de A1, even voorbij de afslag Rijssen en in de richting van Deventer, een ongeval met een vrachtwagen had plaatsgevonden. De bestuurder van een vrachtwagen, een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Mondragon, Finland, reed in de richting van Deventer en verloor even na de afslag richting Rijssen de macht over het stuur. Hij reed met zijn vrachtwagen tegen de middengeleider, schoot over de vangrail met zijn vrachtwagen en kwam op de vangrail voor de pijlers van een brug tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur raakte door de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Deventer gebracht worden.

Rijkswaterstaat plaatst in de loop van de maandag een noodvangrail waardoor de linkerrijbaan in de richting van Deventer tijdelijk afgesloten zal blijven. Het verkeer wordt ter plaatse over de rechter rijstrook geleid. Een en ander is met behulp van borden aangegeven. De vrachtwagen, die een stuk van de vangrail zwaar beschadigde, kon omstreeks maandagmiddag de 5e november omstreeks 14.00 uur worden weggesleept.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Het wordt niet uitgesloten dat de chauffeur onwel is geworden. Getuigen, die het hoe en waarom van de aanrijding kunnen verduidelijken, worden opgeroepen om te reageren. Zij kunnen dit doen door contact op te nemen met de afdeling Rijssen van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-143722)