Ingezonden persbericht


Directeurswisseling voor Triënnale Apeldoorn 2008

Projectdirecteur Meine Bruinsma voor het internationale evenement Triënnale Apeldoorn 2008 (honderd da­gen cultuur, tuin en landschap) heeft het college van burgemeester en wet­houders laten weten dat hij zich genoodzaakt ziet met ingang van 1 november 2007 zijn op­dracht terug te geven. De reden voor zijn besluit is dat de heer Bruinsma gaandeweg tot de conclusie is ge­komen dat aan­sturing van een grootschalig evenement als de Triënnale meer vergt dan de twee werk­dagen in de week die hem voor het project ter beschikking stonden.

Als kwartiermaker heeft de vertrekkende projectdirecteur een stevig fundament onder de Triën­nale ge­legd, zowel voor de organisatie als voor de uitvoering van de twaalf programma-onder­delen. Het college respecteert het besluit van de heer Bruinsma.

Om de vaart in de lopende voor­berei­dingen van het evenement te houden, hebben burgemeester en wethouders, na overleg met het stichtingsbestuur Triënnale, direc­teur Philip Salm van de ge­meentelijke dienst Milieu, Mobiliteit en Openbare ruimte (MMO) be­noemd tot full-time pro­ject­directeur van de Triënnale. De benoe­ming is met ingang van vandaag ingegaan en geldt voor de duur van een jaar.

Het college benadrukt met zijn beslissing het belang van een voortvarende uitvoering van het pro­gramma voor de internationale manifestatie, waaraan de gemeenteraad voor de zomer zijn goedkeuring heeft gehecht. Lopende activiteiten voor aan­vullende fondswerving worden onver­minderd voortgezet. De heer Bruinsma zal contacten en afspraken die hij in dat kader heeft ge­maakt, blijven behartigen. Inmiddels hebben twee hoofdsponsoren, Centraal Beheer Achmea en Kadaster, zich definitief aan de Triënnale verbonden.



Ingezonden persbericht