Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 5 november 2007

Nutreco wil haar Spaanse voer- en vleesactiviteiten versterken

Nutreco heeft een principeovereenkomst getekend voor het verwerven van de diervoedingsen vleesactiviteiten van Copaga in Catalonië, Spanje. De activiteiten die worden overgenomen omvatten een voerfabriek, pluimveeverwerkingsfaciliteit en een varkensintegratiebedrijf.

De diervoedingfabriek heeft een capaciteit van circa 300.000 ton en zal de marktpositie van Nutreco in deze regio versterken. De pluimveeverwerkingsfabriek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van in totaal circa 25 miljoen kuikens en wordt al sinds juli 2000 onder een leasecontract door Nutreco gerund. Bij de varkensintegratie-activiteiten van Copaga worden per jaar ongeveer 200.000 varkens uit 11.000 zeugen geboren. Nutreco heeft een kost-plus contract met haar klanten om de marktprijssensitiviteit te reduceren. De overname van Copaga stelt Nutreco in staat om in Spanje de voer- en vleescapaciteit verder uit te breiden en de productiekosten te verlagen. De nieuwe activiteiten zullen circa EUR 50 miljoen extra omzet genereren en de WPA verhogen. De transactie wordt nog onderworpen aan een due diligence-onderzoek en is afhankelijk van de goedkeuring van de leden van de Copaga-coöperatie en Spaanse regelgevende instanties. Verwacht wordt dat de overname in het eerste kwartaal van 2008 zal worden afgerond.

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming voor diervoeding en visvoer die met haar kennis van voedingsmiddelenketens toegevoegde waarde wil creëren in belangrijke markten. Nutreco is selectief aanwezig in downstream posities binnen de voedingsmiddelenketen. Nutreco's Business Groups, die elk uit verschillende Business Units bestaan, kennen meer dan 100 vestigingen voor productie en verwerking in ruim 20 landen met in totaal ongeveer 9.000 medewerkers. Nutreco's omzet in 2006 bedroeg EUR 3.009 miljoen. Nutreco Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index en de Euronext 150 Index.