Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (5/11)

BREDA, 5 november 2007

Vervelende dronken man aangehouden
ETTEN-LEUR: Een 25-jarige inwoner van Etten-leur is zondagavond zondagavond door de politie aangehouden op het Stationsplein. De man had een woordenwisseling gehad met een groep voorbijgangers waarna de politie werd gebeld. De man was het vervolgens ook niet eens met het optreden van de politie. Aangezien er met de man geen woord te wisselen viel en hij sterk naar alcohol rook is de man uiteindelijk aangehouden voor openbare dronkenschap. In de loop van de nacht is hij weer heengezonden.

13 ponypacks met cocaïne aangetroffen
BREDA: Bij een routinecontrole op de Heksenakker is een 26-jarige inwoner van Breda aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. De man vertelde de politie dat er in zijn auto geen drugs lag. De politie vertrouwde dit niet waarna zij de auto controleerde en een 13-tal ponypacks met cocaïne aangetroffen. De man is aangehouden en de drugs inbeslaggenomen. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Man gewond en onder invloed bij aanrijding
BREDA: Bij een aanrijding op de Cypresstraat is in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige inwoner van Breda gewond geraakt. De man raakte de macht over het stuur kwijt, vermoedelijk te wijten aan het feit dat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed hierop tegen een lantaarnpaal en een geparkeerd staande auto aan. De brandweer moest er aan te pas komen om de man uit zijn voertuig te knippen. Hij is met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een nacht ter observatie moest blijven. Een bloedproef is afgenomen waaruit zal moeten blijken hoeveel de man heeft gedronken.

Politie houdt snelheidscontroles
BREDA: Op de Nieuwe Kadijk heeft het Verkeershandhavingsteam zondagmiddag en avond een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerde 5308 bestuurders de controle. 142 bestuurders hebben te hard gereden. Zij krijgen hiervoor een bekeuring thuisgestuurd. Momenteel variëren de boetebedragen voor snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom van 16,- (4 km/u te snel) tot 224, (30 km/u te snel). Vanaf 30 km/u wordt het proces-verbaal dat de politie opmaakt voorgelegd aan Justitie. Vanaf die snelheid is ook de zogenaamde recidiveregeling van toepassing. De overtreder wordt geregistreerd en de geëiste straf voor de rechter zitting wordt steeds hoger, afhankelijk van het aantal eerder begane snelheidsovertredingen. Verder wordt bij staande houding bij snelheidsoverschrijding vanaf 50 km/u het rijbewijs ingevorderd door de politie
De maximum toegestane snelheid bedraagt daar 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 122 km per uur.

Op de Graaf Engelbertlaan controleerde de politie op een weg waar 70 km per uur is toegestaan. 2658 bestuurders passeerde de controle waarbij er 205 te hard reden. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien.

STRIJBEEK: Op de Strijbeekseweg heeft de politie zondagochtend eveneens een snelheidscontrole gehouden. Daarbij passeerden 473 bestuurders de controle op de weg waar 80 km per uur is toegestaan. Een 21-tal bestuurders was in overtreding.

Politie zoekt getuige van gewapende overval op BBA bus BREDA/BAVEL: De politie is op zoek naar getuige van een gewapende overval op een BBA bus zondagavond omstreeks 20.40 uur op het Koolpad in Bavel. Op die locatie beroofde een passagier van buslijn 12, de buschauffeur van zijn tas, strippenkaarten en een geldbedrag. De overvaller, een man van omstreeks 25 jaar oud, gekleed in een zwart spijkerjack, grijze das en een zwarte broek met kort kroes haar, bedreigde de buschauffeur met een vuurwapen.
De overvaller was rond 20.30 uur opgestapt op buslijn 12 op het Vlaszak in Breda. Op dat moment was er één passagier in de bus. Deze vrouw was opgestapt op het station NS Breda en stapte uit op de Blauwe Kei. De politie wil graag in kontakt komen met deze vrouw. De buschauffeur heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Die heeft hierop een sporenonderzoek ingesteld in de bus. Getuigen kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 of op het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie treft hennepkwekerij aan
TETERINGEN: De politie heeft maandagochtend een hennepkwekerij aangetroffen op de Steenbergen. Een aantal dagen geleden kreeg de politie melding dat er sprake zou zijn van een hennepkwekerij. Blijkbaar was al enige tijd bekend in de buurt dat er sprake zou zijn van vreemde dingen in het pand, maar hierover had niemand de politie op de hoogte gesteld. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een heleboel ergernis in de wijk. Gelukkig wist één iemand de politie wel te waarschuwen die hier direct actie op heeft ondernomen. Een 612-tal plantjes zijn inbeslaggenomen. De verdachte zal later worden aangehouden. De goederen zijn allen inbeslaggenomen. Essent is ook in de woning geweest waarbij bleek dat er illegaal werd afgetapt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst