PGGM


Bestuur PGGM effectueert besluit tot scheiding beleid en uitvoering PGGM, het pensioenfonds voor de sector zorg en welzijn, zal op 1 januari 2008 beleid en uitvoering van elkaar scheiden door te splitsen in een pensioenfonds en een uitvoeringsorganisatie. Dit heeft het bestuur van PGGM op 2 november besloten. De PGGM-raad, het adviserend orgaan van het bestuur, heeft over dit besluit positief geadviseerd.

Het pensioenfonds zal Pensioenfonds Zorg en Welzijn gaan heten. Het pensioenfonds blijft het pensioenbeleid bepalen en is eigenaar van het pensioenvermogen. De uitvoeringsorganisatie behoud de naam PGGM en wordt overgedragen aan een door sociale partners in de sector zorg en welzijn opgerichte coöperatie. PGGM wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van de collectieve pensioenregeling en gaat daarnaast aanvullende inkomensproducten en diensten aanbieden en daarbij behorende advisering.

Dit besluit is het sluitstuk van een aantal belangrijke stappen die eerder zijn genomen. Al in 2006 werd besloten dat er een splitsing zou komen. Daarna is veel aandacht besteed aan achterbanraadpleging in de sector zorg en welzijn.

Over de belangrijke mijlpalen in dit proces berichtte PGGM het afgelopen jaar via een aantal persberichten die terug te vinden zijn op onze website via hyperlink:
http://www.pggm.nl/Over_PGGM/Pers/Persberichten/Persberichten.asp.

PGGM - 5 nov 2007 - 5 nov 2007