Ingezonden persbericht


PlusInstallateur verbetert comfort en veiligheid bij 50-plussers

Op 5 november is de PlusInstallateur officieel van start gegaan. Met dit marktconcept willen installatiebedrijven de woningbezitters van 50 jaar en ouder op een gerichte manier benaderen. Zij zullen deze woonconsumenten attent maken op de vele mogelijkheden waarmee zij het comfort en de veiligheid in hun huis kunnen vergroten. Tevens heeft de PlusInstallateur de kennis en capaciteit in huis om mensen, zodra zij hulpbehoevender worden, zorgvoorzieningen aan te bieden en te installeren.

De huidige vijftigplussers leiden een actief leven, krijgen meer tijd voor hobby's en maar stellen ook hogere eisen aan hun woonomgeving. Dit is de basis voor het nieuwe marktconcept van de PlusInstallateur. In de hedendaagse installatietechniek zijn enorm veel producten en systemen voor handen die het comfort en de veiligheid in huis vergroten maar die mensen ook letterlijk zorgelozer kunnen laten leven. De PlusInstallateur heeft zich de specifieke kennis van deze installaties eigen gemaakt en wil 50-plussers met een eigen woning daarmee nadrukkelijk van dienst zijn. Dat er bij consumenten behoefte is aan deze producten en diensten, blijkt uit bijna elk onderzoek. Ook de financiële ruimte wordt bij deze doelgroep steeds groter. Zeker als de installateurs de mensen duidelijk kunnen maken dat zij met de nieuwe producten en systemen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Dit is namelijk een wens die zeer dominant is bij de oudere woningbezitter.

Samenhangend pakket
Het businessmodel van de PlusInstallateur benadrukt het belang om een compleet, samenhangend pakket te bieden van producten en diensten. Daarom zullen installateurs ­ wellicht nog nadrukkelijker dan zij nu al doen ­ steeds meer samenwerken met collega's. Een sanitairspecialist kan bijvoorbeeld gaan samenwerken met een domotica-installateur. Alle bedrijven die lid worden van de Stichting PlusInstallateur Nederland zullen moeten investeren in kennis en kunde. Zo moet er binnen het bedrijf van de PlusInstallateur minstens één persoon aanwezig zijn die de speciale cursus iRv voor leidinggevenden en uitvoerenden heeft gevolgd. Met deze cursus is de klant er zeker van dat hij deskundige voorlichting krijgt en dat de installateur ook voldoende kennis in huis heeft van bijvoorbeeld ergonomie. De prijs voor deze cursus is inbegrepen in de contributie die jaarlijks 850 euro per bedrijf bedraagt.

Marketing en communicatie
Naast de cursuskosten houdt het lidmaatschap ook in dat de bedrijven ondersteuning krijgen bij activiteiten op het gebied van marketing en communicatie. Het marketingpakket dat de Stichting PlusInstallateur Nederland beschikbaar stelt bevat onder meer: -het merk 'PlusInstallateur';
-workshops, cursussen, bijeenkomsten en lezingen;
-huisstijlhandboek, logo, stickers, klantenfolders; -klantenfolders met eigen bedrijfsnaam (tegen extra betaling); -kwartaalmagazine ComforThuis waarin producten en diensten van de PlusInstallateur en de adressen van de aangesloten bedrijven voor het voetlicht komen; -ondersteunende activiteiten bij advies- en uitvoeringstraject.

Met name het nieuwe woonmagazine ComforThuis, dat vier keer per jaar verschijnt, zal een goede ondersteuning zijn. Het tijdschrift, uitgegeven door een zelfstandige uitgever, brengt elk kwartaal producten en diensten onder de aandacht die het comfort en de veiligheid in woningen vergroten. Ook besteedt de redactie aandacht aan specifieke wensen en problemen van ouderen en laat zij bewoners aan het woord. In het magazine is veel aandacht voor beeld en voorlichtende illustraties. Het magazine wordt verspreid via wachtkamers van huisartsen, fysiotherapeuten, ergonomen, maar gaat ook naar allerlei organisaties die met wonen en ouderen bezighouden. Daarnaast kan elke PlusInstallateur het magazine gratis onder zijn klanten verspreiden.

Op 5 november zijn de eerste bedrijven officieel als PlusInstallateur gepresenteerd. Het gaat om: -Theijsmeijer BVAmsterdam
-Op Maat woningaanpassingenNaarden
-Zorg en WooncomfortDrachten
-Wennekes BVEde
-Doornik en ZnOud-Zuilen (Utrecht)
-Everaarts BVGrou
-Aad Valkenburg BVDelft

De verwachting is dat in het eerste jaar (2008) enkele tientallen tot zo'n honderd installatiebedrijven zich bij de PlusInstallateur zullen aansluiten. In de jaren daarna kan het netwerk uitgroeien tot een landelijke dekking met in elke gemeente minimaal één PlusInstallateur. Meer informatie vindt u op www.plusinstallateur.nl.

Voor de pers -