Getronics PinkRoccade

stuurt ook Benelux-directie aan

Nieuwegein, 5 november 2007 Persbericht Uitgever Independent News & Media kiest voor Getronics PinkRoccade CEO Getronics Erik van der Meijden stuurt ook Benelux-directie aan

Na de bekendmaking van de Raad van Bestuur van het wereldwijde Getronics afgelopen week, waarbij Erik van der Meijden (1959) is benoemd tot CEO van Getronics, wordt vandaag bekend dat hij eveneens de rechtstreekse verantwoordelijkheid neemt voor Getronics in de Benelux. Daarmee neemt hij ook de aansturing van de Nederlandse Getronics PinkRoccade-organisatie over van Michel de Meijer. Gezien de kennis en ervaring van De Meijer, en zijn belangrijke rol in de ontwikkeling van Getronics PinkRoccade sinds de fusie tussen het voormalige PinkRoccade en Getronics in 2005, zal hij zich vanaf heden gaan richten op de voorbereiding van de integratie van KPN ICT Services en KPN Corporate Solutions in Getronics PinkRoccade in de tweede helft van 2008.

Getronics PinkRoccade is binnen de wereldwijde Getronics organisatie een cruciaal onderdeel, dat nu rechtstreeks de verantwoordelijkheid is van Erik van der Meijden. De nieuwe CEO van Getronics is meer dan 20 jaar actief in de ICT-branche. Na zijn afgeronde studie aan de Technische Universiteit in Delft, behaalde hij zijn doctoraal aan de Interfaculteit Bedrijfskunde bij de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Hij begon zijn loopbaan als management consultant bij Accenture waarna hij diverse sales en managementfuncties vervulde bij Compaq. In 1999 werd hij benoemd als Algemeen Directeur van Compaq dat in 2002 werd overgenomen door HP, waar hij opnieuw Algemeen Directeur werd. In die periode heeft hij ook leiding gegeven aan de integratie van Compaq in de Nederlandse HP organisatie. Van 2005 tot 2007 maakte hij deel uit van het Europese Management Team van HP met verantwoordelijkheid voor General Western Europe (Noord-Europa, Benelux, Zwitserland en Oostenrijk). In juni 2007 is Erik van der Meijden gestart met het opzetten van de ICT-dienstverleningtak voor KPN Zakelijke Markt.

Sinds 23 oktober 2007 is Getronics onderdeel van KPN. Met deze overname van Getronics door KPN is veruit de grootste ICT-dienstverlener van de Benelux ontstaan.