Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Oosterhout 05-11

OOSTERHOUT NB, 5 november 2007

Man aangehouden voor aanranding cliënt

WAALWIJK: De politie hield maandagochtend een 53-jarige man uit Waalwijk aan voor aanranding. De man wordt ervan verdacht een 21-jarige vrouw uit Vught te hebben aangerand tijdens zijn werk als masseur. De vrouw kwam met lichamelijke klachten bij de man. Hij zou haar hiervoor behandelen in zijn praktijk. Tijdens de behandeling, begin september, randde hij haar aan. De politie nam aangifte van haar op en stelde een onderzoek in. De verdachte is aangehouden in zijn woning, verhoord en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden na steken met vork

WAALWIJK: De politie kreeg op zondagmiddag melding vanuit een woning in Waalwijk West. Hier was tijdens een ruzie in de familiekring een man met een vork in zijn duim gestoken door zijn zwager. Het slachtoffer zou te hulp zijn geschoten tijdens een echtelijke ruzie waarbij zijn zus betrokken was en werd toen gestoken door haar man. De politie hield een 40-jarige man uit Waalwijk aan. De man is in verzekering gesteld en verhoord. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. De politie besloot de verdachte ambtshalve aan te houden.

Over huiselijke geweld

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Inbraak in winkel

OOSTERHOUT: Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend 04.25 uur is er ingebroken in een winkel aan het Arendshof. De daders braken een buitendeur open en kwamen zo binnen. Binnen werd een ruimte overhoop gehaald. Wat de inbrekers precies hebben weggenomen is niet duidelijk. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg