Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 05-11

TILBURG, 5 november 2007

Bejaarde vrouw beroofd van tas

TILBURG: Zondagmiddag om 14.00 uur liep een 83-jarige vrouw uit Tilburg over de Korvelseweg richting het centrum. Een onbekende man kwam van achteren aangefietst, rukte de tas van haar schouder en fietste weg. De politie heeft aangifte opgenomen van beroving.

Bestuurder onder invloed aangehouden

OISTERWIJK: De politie hield op maandag tegen 01.30 uur een beschonken bestuurder aan op de Tilburgseweg. De 29-jarige man uit Tilburg bleek bij controle te hebben gedronken, zo bleek uit een blaastest. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 500 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur en een bekeuring. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Inbraak in winkel

TILBURG: De politie kreeg op maandag om 04.20 uur melding van een inbraak in de Nieuwlandstraat. Een passant zag de inbraak gebeuren. De daders vernielden een ruit en gingen hierdoor naar binnen. De politie zocht met behulp van een diensthond naar de daders, maar trof hen niet meer aan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Voor zover bekend is er niets ontvreemd. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Verkeerscontroles

TILBURG: De politie hield op maandagochtend snelheidcontroles op verschillende plaatsen.
Op de Rueckertbaan werden er 60 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Er zijn 23 snelheidsovertredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 70 km/u.

Op de Bredaseweg zijn 78 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 10 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 93 km/u. Ook zijn er 19 bekeuringen uitgeschreven voor rijden op het fietspad, rijden op de stoep, rijden met helm waarvan de kinband niet vastzit, niet kunnen tonen van het rijbewijs, niet dragen van de gordel.

Man aangehouden voor koperdiefstal

OISTERWIJK: De politie hield op een terrein aan de Nijverheidsweg zondagmiddag een 40-jarige man uit Rotterdam aan. Een getuige zag de man zondagmiddag bezig op het terrein en belde de politie. Deze trof de man op het terrein aan. Hij had al meerdere koperen kabels in zijn auto geladen. Het weggenomen koper lag op het terrein en het bouwmateriaal moest nog bevestigd worden. De verdachte is aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld.

Tweetal aanhouden voor bromfietsdiefstal

TILBURG: De politie hield zondag omstreeks 15.40 uur een 14-jarige en een 15-jarige Tilburger aan voor diefstal van een bromfiets. Een getuige zag hoe twee jongens de bromfiets wegnamen aan de Mozartlaan. De politie zag twee jongens op een bromfiets aan de Wandelboslaan. Ze reden bij het zien van de politie hard weg, sprongen van de bromfiets af en maakten zich uit de voeten. De 15-jarige is aangehouden op de Petrus Canisiusstraat. De 14-jarige is aangehouden op de Reitse Hoevenstraat. De politie heeft contact opgenomen met de eigenaar van de bromfiets voor het doen van aangifte. Hierna kreeg de eigenaar het voertuig weer terug. De verdachten zijn gehoord en overgedragen aan hun ouders. Tegen hem zal dossier worden opgemaakt.

Beveiliger houdt verdachte van fietsendiefstal aan

TILBURG: Een beveiligingsmedewerker hield op zondagavond een 38-jarige man uit Tilburg aan voor fietsendiefstal. De beveiliger zag de man rommelen bij een stel geparkeerde fietsen op het Pieter Vreedeplein. De man bleek geen sleutel van de fiets te hebben die hij vast had. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Hij ontkent de diefstal. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Veelpleger aangehouden na auto-inbraak

TILBURG: De politie hield op maandag om 01.50 uur een veelpleger aan op de Calandhof. Een buurtbewoner hoorde even hiervoor een klap en zag dat er werd ingebroken in een auto. De dader had de ruit vernield en keek in de auto. De politie kon een 49-jarige veelpleger aanhouden aan de hand van het signalement van de melder. Hij was in bezit van inbrekersgereedschap. Dit is in beslag genomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg