Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 5 november 2007

Productschappen bundelen krachten bij werkveld arbeid

De productschappen PVE, GZP, PDV, MVO en Wijn bundelen de krachten bij het werkveld arbeid. Vandaag tekenden de voorzitters Jos Ramekers en Theo Meijer daartoe in Zoetermeer een overeenkomst. De gezamenlijke afdeling Arbeid richt zich in de betrokken agro- en foodsectoren op arbeidsomstandigheden en arbeidsmarktaangelegenheden en op scholing en opleiding.

Met de ondertekening geven Ramekers en Meijer invulling aan de wens van de achterban en de politiek dat productschappen nauwer samenwerken. De gezamenlijke afdeling Arbeid werkt per 1 december a.s. voor de productschappen Akkerbouw i.o (PA), Diervoeder (PDV), Margarine, Vetten en Oliën (MVO), Vee, Vlees en Eieren (PVE) en Wijn.

De afgelopen jaren voerden de schappen samen projecten uit op het gebied van arbeid, zoals bij 'Stof? Pak 't aan!'. "Na deze positieve ervaring is de krachtenbundeling een logische vervolgstap", zegt afdelinghoofd Kees Lommers. De afdeling omvat zeven medewerkers.

Met de vorming van de nieuwe afdeling geven de productschappen het belang van het werkveld arbeid nogmaals aan. Belangrijke onderwerpen waarmee de afdeling zich zal bezighouden zijn agrarisch stof ('Stof? Pak 't aan!'), grondstofallergie (bakkerij en leveranciers van bakkerijgrondstoffen) en RSI (vleessectoren). Ook geeft de afdeling verder uitwerking aan het gezamenlijke project 'Verankering arbeid', dat met de vakorganisaties FNV en CNV en de andere productschappen wordt uitgevoerd.