Halder neemt meerderheidsbelang in
industrieel servicebedrijf Numac Groep
Den Haag, 5 november 2007
Halder meldt dat het een meerderheidsbelang van 60% heeft verworven in Numac Groep, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in de technische dienstverlening rond industriële installaties en machines. De overige aandelen zijn in handen van de oprichters en het management. Er worden geen financiële details over deze transactie bekend gemaakt. De Numac Groep, opgericht in 1984, is een van de grootste zelfstandige technische dienstverleners in Nederland. De onderneming richt zich op engineering, onderhoud, advisering en automatisering van industriële installaties en machines.
De Numac Groep bestaat uit drie complementaire ondernemingen. Numac (www.numac.nl) focust op machineonderhoud en procesoptimalisatie. Via 20 vestigingen over heel Nederland staat de
onderneming dicht bij haar klanten. Het bedrijf beschikt ook over een platform in Duitsland, België en Tsjechië. Begin 2007 zijn Van de Meerakker Groep en Planatec toegetreden tot het concern. Van de Meerakker (www.vandemeerakker.nl) is als elektrotechnisch specialist actief in de machineen utiliteitsbouw, industriële automatisering en de handel in technische materialen. Planatec (www.planatec.nl), ten slotte, focust op het monteren, testen en in bedrijfstellen van machines en installaties.
De vakkennis en de oplossingen van de Numac-specialisten laten bedrijven toe het rendement van hun installaties, machines en productielijnen te bestendigen en waar mogelijk te verbeteren. Numac telt meer dan 1000 klanten, waaronder bekende ondernemingen zoals 3M, Akzo Nobel, Bavaria, Nedschroef, Rockwool, Sappi, enz. Het hoofdkantoor van de groep ligt in Venray. In 2007 realiseren de bijna 1000 werknemers naar verwachting een omzet van ruim ¤ 70 miljoen. Naast de mogelijkheden tot organische groei in binnen- en buitenland mikt de Numac Groep ook op een actieve buy-and-buildstrategie. Hierbij speelt Numac in op de trend om industrieel onderhoud uit te besteden en combineert het puur mechanisch onderhoud met specialistenkennis op het gebied van elektronica en IT. Om zijn groei te ondersteunen is Numac steeds op zoek naar gespecialiseerde en gemotiveerde nieuwe werknemers.
Halder maakt deel uit van GIMV, de grootste beursgenoteerde participatiemaatschappij in België met meer dan 1,5 miljard euro onder beheer. Halder richt zich op middelgrote buy-outs van rendabele industriële, diensten- en handelsondernemingen met een goede marktpositie. De totale omvang van een transactie kan oplopen tot 125 miljoen euro. Halder participeert in Nederland onder meer in Geveke (technische groothandel en systeemintegrator), Euretco (dienstverlener voor de non-food detailhandel), ANP (persagentschap), De Groot International (groothandel in groenten & fruit), Low Land Fashion (groothandel in private label kleding), Operator Groep Delft (OGD) (ICT services), Hebu (hydraulische componenten) en BMC Groep (adviseur voor de overheid).

Voor meer informatie over Halder kunt u contact opnemen met: Halder Invest B.V.
Sander van Vreumingen (senior investment manager)
Tel: 070 3618 618
E-mail: vreumingen@halder.nl
HALDER HOLDINGS B.V. / HALDER INVEST B.V.
LANGE VOORHOUT 9, 2514 EA DEN HAAG
TELEFOON (070) 3 618 618, FAX (070) 3 618 616
WEBSITE: WWW.HALDER.NL, E-MAIL: INFO@HALDER.NL