TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 30-10-2007

Televisie
STERREN IN DE ZORG
Uitzending 5, 6, 7 en 8 november
Nederland 1 - 19.25 uur

TROS-PRESENTATOREN 'OP STAGE' IN DE ZORG

Van maandag 5 t/m donderdag 8 november presenteert de TROS het programma STERREN IN DE ZORG. TROS-presentatoren lopen een dag mee in een zorginstelling om te beleven wat medewerkers in de zorg, maar ook patiënten, in de praktijk meemaken. Aanleiding is de Week van de Zorg van 2 t/m 10 november, die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd wordt. Zorginstellingen zetten op die dagen hun deuren open voor het publiek.

STERREN IN DE ZORG draait om mensen die in de zorg werken. Mensen die met passie en gedrevenheid de zwakkeren in Nederland verzorgen. De intentie van het programma is te laten zien wat werken in de zorg inhoudt, soms met een lach en soms met een traan. Van 5 t/m 8 november lopen in iedere uitzending twee TROS-presentatoren mee in dezelfde zorginstelling. Ze draaien allebei een volle dienst, maar ieder op een andere afdeling, zodat de kijker een breder beeld krijgt van de diverse werkzaamheden van de betreffende instelling. Elke presentator wordt gekoppeld aan zijn/haar eigen verzorger en wordt geacht echt mee te helpen met de werkzaamheden. De presentatoren krijgen geen medische opdrachten, zoals een infuus aanleggen, omdat dit niet verantwoord is. Naast het meelopen tijdens een volle dagdienst haalt elke TROS-ster zijn/haar eigen verzorger op voor de dienst begint.

De uitzendvolgorde is als volgt:
5 november: Jaap Jongbloed & Reinout Oerlemans - AMC/ Emma kinderziekenhuis 6 november: Jack van Gelder & Jan Smit - De Cordaan (Woon en dagverblijf voor ouderen met een verstandelijke handicap) 7 november: Ivo Niehe & Lucille Werner - Revalidatiecentrum De Trappenberg 8 november: Ron Boszhard & Antoinette Hertsenberg - 't Huis aan de Vecht (Wooncentrum voor bejaarden)




TROS