Gemeente Dinkelland


PERSUITNODIGING

Datum: 1 november 2007

KICK-OFF NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN 2008

De gemeente Dinkelland is er in geslaagd om de Nederlandse Wegkampioenschappen voor Beloften -, Elite renners met en zonder contract en voor Vrouwen, voor het eerst naar Twente te halen. Een topsportevenement dat samen met TOP Sports Group en de KNWU wordt georganiseerd rondom en door het centrum van het stadje Ootmarsum.

De kick-off van dit fantastische evenement vindt plaats op maandagavond 5 november. De voorzitter van het organisatiecomité en de gastheer van de Gemeente Dinkelland, burgemeester Mr. F.P.M. Willeme, nodigt vrijwilligers die mee willen helpen dit NK tot een succes te maken daarom van harte uit om op maandag 5 november naar het nieuwe gemeente huis in Denekamp te komen waar de kick-off plaatsvindt. Op die avond wordt aan de hand van een presentatie uiteengezet wat er gaat gebeuren tijdens het NK.

Toelichting
Een dergelijk groot evenement als het Nk wielrennen organiseren, gaat niet zonder de hulp en inzet van vrijwilligers. Daarom hebben zowel de wielerverenigingen OWC, RTC Twente en de vrijwilligers die zich spontaan beschikbaar stellen, hun medewerking toegezegd om dit evenement te laten slagen. Beide verenigingen hebben al bewezen in staat te zijn grote evenementen op wielersport gebied te kunnen organiseren.

De kampioenschappen vinden plaats op 28 en 29 juni 2008. Het organisatiecomité vindt het belangrijk vrijwilligers en geïnteresseerden reeds vroegtijdig te gaan informeren over dit sportevenement en de omvang van de werkzaamheden die op het comité afkomen. De kick-off is op maandag 5 november. Tijdens deze bijeenkomst zijn ook alle vrijwilligers uitgenodigd.

Onderdeel van de kick-off bijeenkomst is een forum waaraan prominente (oud)-renners uit onze regio. Hennie Kuiper, Rudie Kemna, Erwin Nijboer, Maarten Nijland, Joost Posthuma, Herman Snoeijink, Tom Veelers, Gerard Veldscholten en Rob Froeling hun medewerking hebben toegezegd. Zij nemen zitting in het forum met als doel de aanwezigen de gelegenheid te geven vragen te stellen over de meerwaarde zich "Kampioen van Nederland" te mogen noemen in hun sportcarrière.

De kick-off begint om 20.00 uur en vindt plaats in de centrale hal van het gemeentehuis van Dinkelland aan het Nicolaasplein in Denekamp. Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden voor deze avond bij de heer Scheurink via e-mailadres tjj.scheurink@dinkelland.nl of telefoonnummer 0541-854100. Leden van de wielerverenigingen OWC en RTC Twente hoeven zich niet nogmaals aan te melden.


---

Mededelingen voor de redactie:

Uiteraard nodigen we u ook van harte uit voor deze bijeenkomst. Voor meer informatie over de kick-off kunt u contact opnemen met Remco Wevers (06) 289 55 911 of Birgit Boode telefoon (0541) 85 41 00.


---- --