Ingezonden persbericht


WANJet 500 F5 Networks opgenomen door EMC in haar

Select Partner-programma

EMC biedt wereldwijd F5 WANJet voor datareplicatieacceleratie

Amsterdam, 5 november 2007 F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), introduceert de WANJet 500. Dit apparaat optimaliseert gegevensverkeer over een Wide Area Network (WAN) tussen datacenters. Voor het versnellen van dataverkeer gebruikt de WANJet 500 Symmetrix Remote Data Facility-software (SRDF) van EMC. De WANJet 500 is verkrijgbaar via het Select Partner Program van EMC. Voor de markt betekent dit, dat EMC F5 WANjet gaat wederverkopen via haar bestaande verkoopkanaal en partnerkanaal. Klanten zijn steeds afhankelijker van een WAN voor datareplicatie en -herstel. De WANJet 500 van F5 Networks is een WAN-oplossing die gebruikmaakt van de toonaangevende SRDF-software voor replicatie op afstand. Dit product optimaliseert het dataverkeer voor het EMC Symmetrix networked storage-systeem. De WANJet is ontworpen om de doorvoersnelheid en prestaties van SRDF aanzienlijk te verhogen en het bandbreedtegebruik tegelijkertijd te verkleinen.

"Het EMC Select Partner Program helpt klanten eenvoudig aan alle benodigde componenten voor een informatie-infrastructuur", zegt Justin Bartinoski, Manager van het EMC Select Partner Program. "Voor onze klanten is WAN-optimalisatie belangrijk om de maximale ROI uit hun EMC-datareplicatie te halen en tegelijkertijd de steeds terugkerende kosten voor bandbreedte terug te dringen." Als onderdeel van het EMC Select Partner Program kunnen klanten die de WANJet 500 implementeren:
* datareplicatieverkeer substantieel versnellen en tegelijkertijd bandbreedte besparen;
* kritisch dataverkeer prioriteit geven boven niet-kritisch dataverkeer en het bandbreedtegebruik beter beheersen;
* de gevolgen van vertraging en verlies van datapakketten verminderen;
* maximale Recovery Point Objectives (RPO) en Recovery Time Objectives (RTO) realiseren. "We zijn er trots op dat we lid zijn van het EMC Select Partner Program", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Onze klanten verwachten steeds grotere prestaties van hun datareplicatieoplossingen. Hierdoor wordt het optimaliseren van netwerkprestaties en bandbreedtegebruik van steeds groter belang. De toenemende eisen op het gebied van datareplicatie komen voort uit de wens om bedrijfsrisico s te beperken en te voldoen aan wettelijke regelgeving. EMC heeft WANJet met SRDF-software getest en gevalideerd. Dit garandeert EMC-klanten een betrouwbare datareplicatieoplossing met een concrete toegevoegde waarde." De WANJet 500 van F5 Networks is grondig getest en goedgekeurd op interoperabiliteit door het EMC E-Lab. Dit lab staat bekend om zijn diepgaande en uitgebreide testmethoden. WANJet is nu verkrijgbaar via het EMC Select Partner Program. Daarnaast hebben beide organisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend voor klantondersteuning (Cooperative Support Agreement). Deze overeenkomst garandeert een gestroomlijnde ondersteuning voor klanten die de WANJet 500 met EMC-oplossingen aanschaffen.

Op www.f5.com/solution-center/partner-showcase/emc.html is meer informatie te vinden over de samenwerking tussen F5 Networks en EMC.

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.