Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 5 november 2007

Persbericht

Veel belangstelling kavels Middelveen IV, Zuidwolde

Op dinsdag 30 oktober jl. heeft de loting voor 25 bouwkavels in Middelveen IV in Zuidwolde plaatsgevonden. De kavels werden uitgegeven voor de bouw van 23 vrijstaande woningen en 2 twee-onder-één-kap woningen. De gemeente De Wolden heeft er altijd voor gekozen om kavels uit te geven voor de eigen bevolking. Op 4 september 2007 heeft de gemeente dit beleid aangepast. De voorzieningenrechter in Den Bosch heeft de uitspraak gedaan dat bindingseisen voor het gronduitgiftebeleid van gemeenten niet zijn toegestaan. De kern van het besluit is om de gronduitgifte aan iedereen aan te bieden.

Als gevolg van deze wijziging van het uitgiftebeleid is de inschrijving voor de loting van de bouwkavels van Middelveen IV verlengd. Deze verlenging heeft voor de loting een aantal gevolgen:

. Er hebben zich nog 34 personen extra ingeschreven voor de loting. . In totaal hebben 127 mensen zich ingeschreven voor de loting. Hiervan kwamen 34 personen van buiten de gemeente. Uiteindelijk waren 100 mensen aanwezig bij de loting. . Van de 25 verlote kavels zijn zestien kavels aan inwoners van de gemeente De Wolden verloot. Negen kavels zijn verloot aan personen buiten de gemeente.

/////////////////////////////////




Gemeente De Wolden