Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 26 oktober 2007 -

8e Avond van Wetenschap en Maatschappij in het teken van 'Magie van wetenschap'

Een kleine driehonderd genodigden uit de wereld van wetenschap, bedrijfsleven, politiek, cultuur, media en sport treffen elkaar op maandag 5 november a.s. tijdens de achtste Avond van Wetenschap & Maatschappij in De Ridderzaal te Den Haag. Doel van de Avond is Nederlandse toponderzoekers over actuele thema's van gedachten te laten wisselen met vertegenwoordigers uit andere sectoren van de maatschappij. De Avond is voortgekomen uit het besef dat wetenschap en wetenschappelijk onderzoek voor ons land van grote betekenis is. Een besef dat breder in en met de samenleving gedeeld zou moeten worden.

Het thema van de achtste editie van de Avond van Wetenschap en Maatschappij staat in het licht van het tweehonderdjarige bestaan van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in 2008 en luidt 'Magie van wetenschap'. In haar jubileumjaar wil de KNAW de fascinatie, de enorme uitdaging en het avontuur van wetenschap voor iedereen zichtbaar maken. Genodigden van de Avond krijgen daarvan op 5 november a.s. een voorproefje. Vooraanstaande vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de cultuur, de media, de politiek en de sport zullen met 25 prominente leden van de KNAW een 'tafeldiscussie' aangaan.

Het KNAW jubileumprogramma wordt tijdens de Avond van Wetenschap en Maatschappij officieel gelanceerd door het in werking stellen van de speciale website www.knaw200.nl waar iedereen vanaf dat moment terecht kan voor het complete programma en het laatste nieuws over het jubileum van de Akademie.

Ook dit jaar wordt tijdens de Avond de Prijs van Wetenschap & Maatschappij uitgereikt, bestemd voor een onderzoeker of onderzoeksgroep die in het voorafgaande jaar een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd op het gebied van wetenschap en maatschappij. Zeventien wetenschappelijke instellingen dingen mee naar deze prijs; acht daarvan zijn genomineerd voor de finale. De winnaar zal worden bekendgemaakt door juryvoorzitter Frits van Oostrom, president KNAW. Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, reikt de prijs uit. Na de prijsuitreiking geeft de minister zijn visie over de toekomst van de ontwikkeling van de wetenschap in Nederland


---



Ingezonden persbericht