Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert alles-in-een bedrijfsbeveiliging voor mobiele apparaten

Trend Micro Mobile Security 5.0 beschermt data op mobiele toestellen met versleuteling, authenticatie, firewall, inbraakbeveiliging en malwarebescherming

Hilversum, 5 november 2007 - Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen, introduceert Trend Micro Mobile Security (TMMS) 5.0, de nieuwste versie van zijn beveiligingssoftware en -service voor mobiele apparatuur. De oplossing is vanaf december 2007 verkrijgbaar. TMMS 5.0 is uitgerust met versleuteling en authenticatie, en minimaliseert zo beveiligingsrisico's voor mobiele apparaten, zoals beveiligingslekken en dataverlies. Dit terwijl beheerders alle mobiele toestellen vanaf één console kunnen beheren.

Mobiele toestellen hebben zich ontwikkeld tot kleine, krachtige computers met een grote opslagcapaciteit en netwerkverkeer met een hoge bandbreedte. Mobiele werknemers die deze toestellen gebruiken, vormen een risico doordat ze kostbare of vertrouwelijke informatie kwijt kunnen raken. Mobiele applicaties als push-mail, CRM en automatisering voor de buitendienst zorgen voor hogere productiviteit en meer gemak, maar vergroten de kwetsbaarheid van data. Organisaties moeten ervoor zorgen dat niet alleen de mobiele toestellen beveiligd zijn, maar ook de data die erin zit.

TMMS 5.0 beschikt over nieuwe mogelijkheden voor dataencryptie en authenticatie. Bedrijven zijn er zo zeker van dat data versleuteld en alleen met een wachtwoord te lezen is. Dit zorgt ervoor dat data toch optimaal beveiligd is als een toestel kwijtraakt of wordt gestolen. Beheerders kunnen informatie die niet voldoet aan de protocollen, verwijderen. De antimalwareopties blokkeren virussen, wormen, trojans en spam-sms'jes. De geïntegreerde firewall en het geïntegreerde Intrusion Detection System (IDS) beschermen tegen hackers, inbraakpogingen en denial-of-service-aanvallen. Zo beschermt TMMS 5.0 tegen alle potentiële bedreigingen voor mobiele toestellen.

"Het aantal mobiele werkers in bedrijven groeit sterk. Werknemers werken op luchthavens, in hotels en restaurants, en vanuit huis", zegt Thomas Miller, wereldwijd vicepresident en algemeen directeur van de Enterprise Business Unit van Trend Micro. "Mobiele toestellen met daarop vertrouwelijke informatie zijn niet alleen een risico voor virussen, wormen, trojans en spam, maar ook voor diefstal of verlies. Trend Micro Mobile Security 5.0 zorgt met slechts één compacte applicatie voor volledige bescherming."

TMMS 5.0 gebruikt de OfficeScan Client/Server Edition (OSCE) 8.0-console die ook in te zetten is voor het beheer van de beveiliging van pc's en servers. Door TMMS 5.0 te installeren op de OSCE 8.0-console, kunnen bestaande klanten met slechts één console pc's, servers en mobiele toestellen beheren. Klanten die nog niet in het bezit zijn van OSCE 8.0, krijgen hiervoor een licentie wanneer ze TMMS 5.0 aanschaffen.

TMMS 5.0 ondersteunt uiteenlopende platformen, waaronder Windows Mobile 5.0 voor smartphones, Windows Mobile 5.0 voor de PocketPC, Windows Mobile 6.0 (Standard Edition), Windows Mobile 6.0 (Classic en Professional) en Symbian S60/3 Edition voor de Nokia E-series.

Beschikbaarheid
Trend Micro Mobile Security 5.0 Standard wordt geleverd met antivirus, firewall, inbraakdetectie (IDS) en centraal beheer. Trend Micro Mobile Security 5.0 Advanced biedt daarnaast encryptie en authenticatie. TMMS 5.0 Standard en TMMS 5.0 Advanced voor Windows Mobile 5.0/6.0 en TMMS 5.0 voor Symbian S60/3 Edition (Nokia E-series) zijn half december 2007 beschikbaar. De introductie van TMMS 5.0 Advanced voor Symbian S60/3 Edition, met encryptie en authenticatie, is gepland in het eerste halfjaar van 2008.

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com

Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.