Ingezonden persbericht


Emtelle formeert één managementteam voor gehele organisatie

Reorganisatie basis voor uitbreiding Europese activiteiten

Londen, Nuenen, 5 november 2007 - Emtelle heeft als laatste stap in de fusie met Dantex, een nieuw managementteam geformeerd. Het bedrijf wil daarmee een stevige basis leggen voor zijn verdere groei en zijn dagelijkse bedrijfsvoering in lijn brengen met klanten en partners van Emtelle. Het nieuwe team kan nu vanuit één locatie sneller en slagvaardiger handelen in de snel groeiende markt. Daarnaast kan Emtelle zich beter voorbereiden op toekomstige uitdagingen en kansen.

Eerder dit jaar fuseerde Emtelle met Dantex, een toonaangevende Scandinavische producent van HDPE-multiductsystemen. Uit deze fusie ontstond een nieuw bedrijf met drie afzonderlijke Europese organisaties: Dantex, Emtelle Europe en Emtelle UK. Na een grondige analyse van de Europese marktvereisten kwam Emtelle tot de conclusie dat de effectiviteit van de organisatie te maximaliseren is door deze drie organisaties te combineren in één geïntegreerd bedrijf.

Belanghebbenden hebben ingestemd met de formering van een managementteam met als standplaats Hawick in Schotland. Deze nieuwe managementstructuur is per direct actief en bestaat uit: Steve King - Chief Commercial Officer
Kenn Byllemos - Chief Operations Officer
Tibor van Melsem Kocsis - Chief Marketing Officer
Raphe Langdon - Chief Finance Officer.
De managementteamleden rapporteren direct aan de Group Chief Executive George Brown.

Group Chief Executive George Brown: "Na de samenvoeging van de productportfolio's van Emtelle en Dantex is het nu tijd voor de volgende fase: de formering van één managementteam. Vanuit dit team kunnen we onze klanten en partners nóg beter bedienen. Door de centralisatie van het managementteam kunnen we onze groei voortzetten en succesvol blijven in de infrastructuursector en met name in de dynamische markten voor Fibre-to-the-home, Fibre-to-the-Curb en Fibre-to-the-Cabinet, ook wel bekend als Fibre-to-the-X."

###