Gemeente Hoogeveen

HOOGEVEEN - NOODVERORDENING VERBOD ZICH IN EEN (RAMP)GEBIED OP TE HOUDEN

DE BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE HOOGEVEEN OVERWEGENDE

dat het in verband met de ramp die de gemeente Hoogeveen getroffen heeft, gewenst is maatregelen te treffen ter handhaving van de openbare orde en ter beperking van gevaar;

gelet op artikel 176 van de Gemeentewet,

BESLUIT

vast te stellen de volgende verordening:

Artikel 1
Het is een ieder, voor zover niet rechtstreeks betrokken bij de rampbestrijding, verboden vanaf 5 november 2007, 20.00 uur zich op te houden binnen het de verordening bedoelde gebied.

Onder dit gebied wordt verstaan het gebied begrensd door de Parmentierstraat, de hier bedoelde weggedeelten daaronder begrepen.

Dit verbod geldt tot het tijdstip waarop door of vanwege de burgemeester bekend is gemaakt dat het gebied weer is opengesteld.

Artikel 2
Rechthebbenden op een onroerend goed, gelegen in het in artikel 1 genoemde gebied, zijn verplicht ­ indien de omstandigheden zulks noodzakelijk maken - te gedogen dat werkzaamheden en maatregelen die redelijkerwijs noodzakelijk zijn in verband met de bestrijding van de ramp kunnen worden uitgevoerd.

Artikel 3
Zo dikwijls de naleving van enig voorschrift dit vereist, wordt hierbij aan hen, die met de handhaving van dat voorschrift zijn belast of daaraan moeten meewerken, de last verstrekt al dan niet afgesloten terreinen en ruimten, woningen daaronder begrepen, desnoods tegen de wil van de eigenaar, bewoner of gebruiker, te allen tijde te betreden of binnen te treden, zulks voor zover het woningen betreft met inachtneming van de Algemene wet op het binnentreden.

Artikel 4
Alle aanwijzingen, gegeven door de politie in het belang van de openbare orde en/of veiligheid van personen, vee, andere levende have en goederen dienen stipt te worden nagekomen.

Artikel 5
Deze verordening treedt in werking onmiddellijk na haar vaststelling en afkondiging (of op een nader te bepalen of bepaald tijdstip).

Hoogeveen, 5 november 2007, 20.00 uur.

De burgemeester van de gemeente Hoogeveen,


---- --