Hypothekenhulp.nl eerste in Nederland met toets op hypotheekofferte


Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geeft ruim 'n kwart van de hypotheekadviseurs een verkeerd advies

STRAMPROY, 20071105 -- Uit recent onderzoek door de Autoriteit Financiële Markten is gebleken dat meer dan 25% van hypotheekadviseurs adviezen geven die van slechte kwaliteit zijn. Met name de fiscale gevolgen en de risico's van de aflossingsmethodiek worden niet of onvoldoende belicht hetgeen kan leiden tot veel hogere netto maandlasten en/of restschuld op einddatum dan berekend.

Dit sluit rechtstreeks aan op de 16 jarige ervaring van de dhr. Moonen als hypotheekadviseur. De offertes van conculega's waren fiscaal gezien vaak bedroevend en door middel van meegefinancierde beleggingsrekeningen tegen veel te hoge prognoserendementen en eveneens meegefinancierde verzekeringen onnodig hoog opgeschroefd, aldus Moonen. Vooral het niet fiscaal aftrekbaar zijn van een gedeelte van de hypotheekrente bij het over sluiten werd vaak vergeten. Dit is dan ook, mede omdat het hem verbaasde dat je voor hypotheken geen of zeer moeizaam een onafhankelijke en ongebonden Second Opinion kon krijgen, de reden waarom er in mei jl. is besloten om deze dienstverlening via Internet op de markt te zetten.

Het afsluiten van een hypotheek behoort voor de meeste mensen tot een van de belangrijkste financiële beslissingen in hun leven. Het is daarom dan ook van groot belang dat deze een juist beeld krijgen van de financiële gevolgen, maar ook over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de aangeboden offerte.

Naar zijn mening heeft ook een lopende hypotheek behoefte aan een "APK". Niet alleen de rentes maar ook de persoonlijke situaties wijzigen voordurend. Huizenkopers die bij de aankoop van de woning niet in aanmerking kwamen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunnen door stijging van hun inkomen of omdat inmiddels de criteria van NHG zijn aangepast nu wel in aanmerking komen voor NHG hetgeen een rentekorting kan opleveren tot 0,4%.

Het motto van hypothekenhulp.nl is dan ook "Geloven is goed, Controle is beter"

"Een hypotheek sluit je op zijn hoogst een paar maal in je leven. Dat betekent dat weinigen daar echt bedreven in zullen worden, en dat de behoefte aan informatie van meerdere kanten broodnodig is om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Hypothekenhulp.nl werkt onafhankelijk en geeft alleen een beoordeling zonder op de stoel van de adviseur te willen gaan zitten en hebben geen belang bij de uiteindelijke sluiting van de hypotheek. Zo kunnen we onze onafhankelijkheid ook garanderen."

Hypotheekhulp beoordeelt de aangeleverde offerte op;

- De correctheid van de berekening, zowel fiscaal als de feitelijke juistheid.

- Kosten (bruto/netto per maand)

- Of de uitgebrachte offerte bij een ander geldverstrekker goedkoper of tegen de zelfde maandlasten beter kan.

- De gevolgen bij een gedeeltelijke afschaffing van de hypotheekrenteaftrek

- Gevolgen bij overlijden van één van beiden

- (vermoedelijke) Restschuld op einddatum

Het bedrijf neemt de bestaande offerte als uitgangspunt en kijkt of het beter of goedkoper kan. De cliënt krijgt hiervan een berekening met de naam van de betreffende geldverstrekker/verzekeraar/bank en de contact gegevens van hypotheekadviseurs bij hem of haar in de regio die deze hypotheek kunnen regelen. Daarbij wordt ook vermeld of het een keurmerkkantoor betreft en/of er Hypothecairplanners in dienst zijn. De uiteindelijke keuze is aan de cliënt.

De gehele afhandeling gaat per e-mail, fax en/of post. Voor een vast en als financieringskosten aftrekbaar bedrag van ¤ 125,- krijgt cliënt binnen 24 uur een Second Opinion rapport.

Kijk voor meer informatie op

www.hypothekenhulp.nl


Jan Moonen
www.hypothekenhulp.nl

OFFERTEVERGELIJKING & FINANCIEELADVIESBUREAU

Kruisstraat 5

Stramproy

Postbus 3121

6039ZG

Stramproy

Tel.: (06) 53 45 45 12

Fax: (0495) 56 14 34

Email: info@hypothekenhulp.nl