Vertaling Free Culture Online


GOUDA, 20071105 -- Free Culture Nederland heeft het initiatief genomen om het boek Free Culture van Amerikaanse oorsprong te vertalen en gratis online aan te bieden ter bevordering van de bekendheid van de wereldwijde Free Culture Movement.

Free Culture pleit voor een minder restrictief auteursrechtenbeleid en waarschuwt voor een toenemend bureaucratisch beleid ten koste van artistieke vrijheden. Het boek geeft een genuanceerd beeld vanuit een juridisch perspectief en maant aan tot een gulden middenweg tussen enerzijds artistieke vrijheden en anderzijds het beschermen van auteursrechten.

Free Culture is mogelijk de juridische leidraad voor partijen met tegengestelde belangen in onze geĂŻnformatiseerde samenleving.

Meer informatie over dit initiatief en de vertaling van het boek in het Nederlands kunt u vinden op www.freeculture.nl/.

Dit persbericht staat op onze website ter verificatie van de authenticiteit van dit persbericht gepubliceerd op www.freeculture.nl/persberichten/vertaling.pdf.

OVER FREE CULTURE NEDERLAND

Free Culture Nederland is een initiatief van All-In Webdesign in samenwerking met stichting Justice for the World.





Ingezonden persbericht