Ingezonden persbericht


Schiphol-Rijk,

Unisys maakt bekend dat de eerste fase van de Midoffice architectuur voor de gemeente Oss succesvol is afgerond. De gemeente Oss heeft in juni 2007 Unisys de opdracht gegund voor de realisatie van een Midoffice. De gemeente Oss onderschrijft de uitgangspunten voor architectuur zoals beschreven in onder meer NORA en ANDEZ, en zoekt op het gebied van visie en inhoud samenwerking met andere gemeente, onder anderen via het overleg van 100.000+ gemeenten. Toch heeft de gemeente Oss besloten voor deze aanbesteding geen aansluiting te zoeken bij het Andez-consortium om verzekerd te zijn van 'best of breed' componenten voor de eigen visie ten aanzien van digitale dienstverlening en de daaruit volgende, specifieke, eisen waaraan het Midoffice systeem moet voldoen. Unisys, ook aanbieder in de ANDEZ-3 aanbesteding, heeft samenwerkingsverbanden met diverse leveranciers van Midoffice componenten en kiest de meest geschikte oplossing om gemeenten te voorzien van een uiterst stabiele en veilige architectuur die aansluit op de specifieke lokale kenmerken.

"In
onze visie is ICT-architectuur nooit standaard waar het de keuze van afzonderlijke componenten betreft," aldus Harm van der Toolen, projectleider invoering Midoffice bij de afdeling Bedrijfsvoering & ICT van de gemeente Oss. "Standaardisering is een goed streven maar je kunt niet voorbijgaan aan het feit dat gemeenten niet gelijk zijn in de wijze waarop en het tempo waarin de digitale dienstverlening wordt ingevoerd. Onze keus voor Unisys is dan ook ingegeven door het feit dat we én reeds aanwezige toepassingen in onze situatie willen handhaven én verzekerd willen zijn van een stabiele architectuur voor de Midoffice, gebouwd na een gedegen analyse van wat hier speelt. We hebben ons dan ook niet aangesloten bij het Andez-consortium maar gekozen voor een zelfstandige aanbesteding. Wel houden wij onze oren en ogen open voor bruikbare en beproefde producten uit andere gemeenten, dus ook vanuit Andez, eGovernment, etcetera."

De
eerste fase, de opzet van de architectuur, is afgerond en de fase voor inrichting loopt op dit moment. De uitrol van het systeem is hiermee begonnen en zal in 2008 operatoneel zijn. In het systeem voor de gemeente Oss is onder meer gekozen voor de Midoffice componenten van eMaxx en Globeasistant. Samen met de reeds aanwezige applicaties eBase en Greenvalley voor het digitaal loket, en Open Text als DMS geeft de gemeente Oss invulling aan de digitale dienstverlening in het kader van het streven naar transparantie voor bedrijven en burgers.

"Gemeenten
zijn op zoek naar duurzame systemen die invulling moeten geven aan de complexe processen tussen gemeenten en burgers," zegt Ton van Setten, director public sector van Unisys Nederland. "We zien dat gemeenten zoeken naar risicobeperking en samenwerken om standaarden te realiseren. Dat is op zich een goed streven maar moet niet voorbijgaan aan de grote verschillen tussen gemeenten onderling. We zijn verheugd dat we samen met de gemeente Oss mogen laten zien hoe een efficiënte architectuur kan worden ingericht."

Over
Unisys

Unisys
is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

Unisys
is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.