Gemeente Leeuwarderadeel


Ruim 400 deelnemers aan fittesten voor 55+!


In de herfstvakantie heeft breedtesportproject GO-4 Sport twee fittesten georganiseerd, voor inwoners van de gemeenten Menaldumadeel en Leeuwarderadeel in de leeftijd van 55 t/m 69 jaar.

Op maandag 15 oktober vond op sportcomplex Schatzenburg in Menaldum een fittest plaats en op donderdag 18 oktober op sportcomplex It Gryn in Stiens. Voor beide fittesten was de belangstelling enorm. In Menaldum hebben maar liefst 250 personen uit Menaldumadeel de fittest afgelegd, terwijl in Stiens ruim 150 inwoners uit Leeuwarderadeel hebben deelgenomen!

Deelnemers hebben hun bloeddruk en bloedsuikerspiegel laten controlerenen en vervolgens een aantal eenvoudige testonderdelen uitgevoerd. De fittest is afgesloten met een persoonlijk beweegadvies, waarin informatie is gegeven over sportieve activiteiten die voor ieder persoonlijk het meest geschikt zijn. Na afloop van beide fittesten was er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een kop koffie of thee. Bovendien konden deelnemers informatie over het aanbod aan sport- en beweegactiviteiten in de regio verkrijgen.

Diverse verenigingen en organisaties uit de regio hebben hun medewerking aan een van deze fittesten verleend. SPORT fryslân, Stichting Welzijn Middelsée en thuiszorg het Friese Land hebben aan beide fittesten een bijdrage geleverd. Allen heel hartelijk dank hiervoor!

In aansluiting op deze Fittesten organiseert GO-4 Sport een nieuw kennismakingsprogramma genaamd `Beweeg u Fit', waarin 55-plussers op een laagdrempelige en leuke manier kennismaken met een aantal sportieve activiteiten. `Beweeg u Fit' is een programma van twaalf lessen waarin verschillende sporten aan bod komen, zoals badminton, unihockey, cardio-fitness, tennis en nordic walking.