Ingezonden persbericht


B&B Het Paradijs winnaar Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2007

Amerongen, 4 november 2007

Tijdens de Pronkkamergenotendag op 15 oktober van de landelijke Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast de Pronkkamer in restaurant Buitenlust te Amerongen, Gelderland, is voor het vijfde jaar de Nederlandse Bed & Breakfast prijs uitgereikt. De prijs werd overhandigd door de heer Rien van den Anker, hoofd P&R product Recreatie Nederland van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) aan Eva van Velsen. Eva is de gastvrouw van B&B Het Paradijs te Kerkwijk, Gelderland. "Het Paradijs", een paradijsje in de Bommelerwaard, gebouwd op de toenmalige Heerlijkheid Kerkwijk, voldoet al geruime tijd aan die eisen. De twee zeer ruime gastenkamers bieden een uitzicht op de prachtige oude boomgaard en zijn met goede smaak ingericht naar gastvrouw Eva's persoonlijke smaak! Als gast voel je je onmiddellijk verwend. Dat in combinatie met een drang naar het streven naar perfectie in presentatie en zorg maakt Het Paradijs tot een zeer bijzonder logeeradres.

Karakteristiek Bed & Breakfast de Pronkkamer onderscheidt zich in het Bed & Breakfast landschap. Ze stellen aan de aangesloten B&B's kwaliteitseisen als praktisch comfort en hygiëne, maar vooral op het gebied van authenticiteit, gastvrijheid en sfeer. Het logeren wordt zo een belevenis.

De genomineerden

Een groot aantal B&B's is in het afgelopen jaar bezocht en gecontroleerd door zg. mysterie guests. Dit heeft de volgende drie genomineerden opgeleverd: Het Paradijs te Kerkwijk, Spaensweerd te Brummen, beiden in Gelderland en Wonderdendam in Onderdendam Groningen.

Voor alle B&B's die zijn aangesloten bij de Stichting, geldt dat het ware droomlocaties zijn. De bijzondere huizen liggen verspreid over heel Nederland en zijn te vinden op het platteland, in dorpen en in de steden. Een gast wordt in deze huizen als een vorst onthaald! De bij de stichting aangesloten B&B's zijn te vinden op de website: www.pronkkamer.com