Ingezonden persbericht


Kevin Abbring sluit rallyseizoen in stijl af: zevende zege in acht rally's

Kevin Abbring heeft zijn verkiezing als KNAF Talent First-rijder van 2007 meer dan waargemaakt. Op één fout na, een slippertje in de ELE-rally, won het 18-jarige Brabantse talent alle wedstrijden van de Merwede Springs Mitsubishi Colt Cup. Ook in de afsluitende Conrad Euregiorally was hij samen met zijn gelouterde navigator Harmen Scholtalbers veel te sterk voor de concurrentie.

De Euregiorally ging voor de Mitsubishi Colt Cup-equipes erg moeizaam van start. Op de eerste klassementsproef vond een ongeval plaats waardoor die voor de Colt-rijders moest worden geneutraliseerd. De tweede werd wel volgens plan gereden maar de derde ging ook niet door, omdat de auto's op een zandpad waren komen vast te zitten. De tweede 'boucle' van drie proeven ging vanwege de ernst van het voornoemde ongeluk vervolgens helemaal niet door. Met als gevolg dat vader Edwin Abbring de eerste etappe als lijstaanvoerder afsloot. De jonge Kevin liet er bij de start van de tweede etappe echter geen gras over groeien. Hoewel Mark Nieuwlaar hem even ietsje te snel af was, slechts twee seconden, greep Kevin daarna de leiding en die zou ook niet meer in gevaar komen. Van de acht proeven won hij er vijf, Nieuwlaar twee en eenmaal eindigden beide junioren gelijk. "Ik heb Kevin eenmaal echt op afstand gereden maar verder was hij vooral op die lange proeven veel te snel voor ons", onderstreepte de als tweede gefinishte Mark Nieuwlaar de overmacht waarmee Abbring Jr. dit seizoen had geregeerd. De sympathieke Brabantse junior bleef er als altijd bescheiden onder en gaf maar wat graag een overzicht van wat hij dit jaar allemaal had ervaren. "Het begon al met de wintertraining op de bevroren meren in Noorwegen. Daar heb ik echt wagenbeheersing geleerd waardoor ik gaandeweg steeds gewaagdere dingen met de auto durfde en kon doen. Ook mijn ervaring met sleutelen bij MCC Motorsport heeft me veel geholpen, want ik ben daardoor de techniek beter gaan begrijpen. En toen kwam de Deutschland Rallye. Wat ben ik dankbaar dat ik die kans heb gekregen. Drie dagen achtereen op het hoogste niveau presteren. En een schat aan ervaring opdoen. Dat was voor mij echt een keerpunt. We hebben daar heel veel met de set-up van de, toen nog voor mij totaal onbekende, Groep N Mitsubishi Evo gespeeld en ik heb er geleerd het verschil tussen de ene en de andere wagenafstelling te ervaren. Ook heb ik geleerd te voelen wanneer je banden minder goed werden. Met die ervaring ben ik daarna met de Colt aan het stoeien gegaan en heb daarbij veel gevonden. Wat ik echt kicken vind is dat de andere Colt-rijders de door mij gevonden set-up zelfs hebben overgenomen. Echt gaaf", kijkt de intens gelukkige Kevin Abbring terug. Vooruitblikkend op volgend jaar beginnen zijn ogen te glimmen: "Als ik een paar WK rally's zou kunnen rijden.... En dan nog het liefst met dit MCC team. Die hebben echt geweldig werk geleverd en mij fantastisch begeleid. Ik had het niet beter kunnen treffen", concludeert Kevin Abbring, wiens vader Edwin in Hengelo zijn laatste rally reed, zodat hij Kevin vanaf 2008 zo goed mogelijk in de sport kan ondersteunen.

Uitslag: 1. K. Abbring/Scholtalbers 100 km, 11 KP's in 1 uur 7 min. 23; 2. Nieuwlaar/Kapteijn op 47 sec.; 3. Rommers/Van den Einde op 4 min. 0; 4. Van der Heide/Stevens op 4 min. 46; 5. Hof/Bak op 5 min. 31 Eindstand Merwede Springs Mitsubishi Colt Cup: 1. Kevin Abbring 140; 2. Edwin Abbring 112; 3. Mark Nieuwlaar 100; 4. Henk Westerbeek 88; 5. André Hof 80