Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Het stadsdeel heeft als uitgangspunt dat inwoners van Oud-West eigen baas zijn en een eigen verantwoordelijkheid hebben voor het invullen en vorm geven van hun leven.

Niet alle inwoners zijn echter in staat maatschappelijk optimaal te functioneren. Dit leidt tot vereenzaming en het meer afstand nemen van de directe leefomgeving en maatschappij met als gevolg minder sociale samenhang in de buurten. Het stadsdeel wil die sociale samenhang in de buurten verbeteren. Het stadsdeel wil dit ook op een zodanige manier dat mensen op een zinvolle en volwaardige manier maatschappelijk kunnen participeren. Isolement moet worden verminderd of voorkomen en de sociale cohesie in de wijk bevorderd. Kwetsbare groepen als ouderen, gehandicapten, werklozen en daklozen moeten hierbij speciale aandacht krijgen.

Bewoners van stadsdeel Oud-West kunnen zorgelijke situaties of burenoverlast telefonisch melden bij het stadsdeel. Het sociaal meldpunt is bereikbaar via telefoonnummer 252 34 44 of via sociaalmeldpunt@oudwest.amsterdam.nl
Wmo informatie

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is een nieuwe wet. Deze wet moet ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Ouder- en Kind Centrum

Wat moet ik doen of juist laten als ik zwanger wil worden? Zal ik thuis bevallen of in het ziekenhuis? Hoe regel ik de kraamzorg? Is borstvoeding echt het beste? Waarom huilt mijn kind zo vaak? Groeit mijn dochter genoeg? Is mijn zoontje te dik? Hoe leer ik mijn kind opruimen? Bij de opvoeding van kinderen komt heel wat kijken en ouders zitten vaak boordevol vragen over gezondheid, opvoeding en ontwikkeling van hun kind. Met dit soort vragen kunt u terecht bij het Ouder- en Kindcentrum (OKC).
Uitnodiging 'Meedoen is samendoen'
Stadsdeel Oud-West nodigt u uit om in gesprek te gaan over wat ú belangrijk vindt! Stadsdeel Oud-West wil nu met u in gesprek om te kijken wat u zelf zou kunnen en willen doen en wat het stadsdeel kan en wil doen.
Extra geld voor activiteiten voor kwetsbare ouderen in Oud-West Stadsdeel Oud-West heeft extra geld beschikbaar voor activiteiten voor kwetsbare ouderen.
Voorlichtingsbijeenkomsten Loket Zorg en Samenleven

Vanaf 1 januari 2007 is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van kracht. In het kader hiervan is er in stadsdeel Oud-West een Loket Zorg en Samenleven geopend.
Adressen Loket Zorg en Samenleven in Oud-West

Hier vindt u de adressen van de vier loketten Zorg en Samenleving in Oud-West
Sociale Kaart van Amsterdam
Op de Sociale Kaart van Amsterdam vind u alle instanties in Amsterdam die iets met zorg of welzijn te maken hebben.
Maatschappelijk werk, schuldhulpverlening en sociaal raadslieden Stichting Raster is een instelling voor hulp- en dienstverlening in Amsterdam met vestigingen in Bos en Lommer, De Baarsjes, Oud-West en Westerpark. De diensten die Raster biedt zijn gratis voor alle inwoners van deze stadsdelen.