NEN


Workshops: Smart House Services for Elderly and Disabled People

donderdag 6 september 2007, 12:44

De toepassing van Smart House technologieën (Domotica) in huizen van ouderen en mensen met een handicap is relatief nieuw in vele landen. De diensten die gerelateerd zijn aan deze technologieën ontwikkelingen zich snel. Een diepteanalyse van de sector is noodzakelijk, evenals een analyse van de behoeften aan normen op dit gebied. Om die behoeften te kunnen peilen vinden er in het kader van het project 'Smart House Services for elderly and disabled people' vier regionale workshops plaats in Noorwegen, Slovenië, Italië en Nederland.

De Nederlandse workshop 'Haalbaarheid van normalisatie' vindt plaats bij NEN op 5 november 2007.

Wij nodigen u van harte uit mee te praten over de behoefte aan Europese normalisatietrajecten. Onderstaande lijst dient als input voor de discussies tijdens de Nederlandse workshop. Bij uw registratie kunt u uit deze lijst prioriteren over welke thema's u graag wilt praten met andere aanwezige experts.

* Terminologie, typologie, classificatie van (smart house) diensten
- een gezamenlijk kader om diensten te beschrijven, als basis voor contracten, afspraken, prijzen, etc

* Kwaliteit en kwalificaties - kwaliteitscriteria voor diensten, beschrijvingen voor kwaliteitsniveaus, kwalificatie van personeel (voornamelijk van technologische service providers)
* Betrouwbaarheid - continuïteit van diensten, noodplan, etc.
* Service agreements - Definiëring van niveau van diensten, dienstenaanbod, dienstenbemiddeling, informatie, transparantie, te ondernemen acties wanneer de verwachte dienst uitblijft, etc.
* Diensten en technologie - criteria voor de ontwikkeling een aanpassing van technologie, gezien vanuit oogpunt van gebruikers van smart house technologie en gerelateerde diensten
* Privacy aspecten en data collectie - Uitgangspunten en afspraken gerelateerd aan het verzamelen, opslaan en gebruiken van informatie met hoge privacygevoeligheid, specifiek in relatie tot technologische applicaties.

* Organisatorische context voor de levering van diensten - Basisvoorwaarden, algemeen kader, financiële administratie, facturering, contractmanagement, 'wie heeft waaraan behoefte?', 'wie betaalt voor wat?'

Gebaseerd op de uitkomsten van deze workshops ontvangt de Europese Commissie aanbevelingen over de ontwikkeling van Europese normen op het gebied van Smart House Services.

Indien u meer informatie wenst of interesse heeft deel te nemen aan de (gratis) workshop, kunt u contact opnemen met Marceline Miseré (Marceline.misere@nen.nl), 015 - 2690 177.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
'Slimme huizen' voor senioren (Nieuwsbericht) NEN ConsumentenzakenMail (Publicatie)