Gemeente Valkenswaard


Invoering parkeersectoren 4 en 5

Op 5 november aanstaande worden de parkeersectoren 4 en 5 in het centrum van Valkenswaard ingevoerd. Eerder dit jaar werden de sectoren 1, 2 en 3 ingevoerd.

Binnen één parkeersector mag een vergunninghouder bij drukte in zijn/haar eigen straat, parkeren in een zelf te kiezen nabijgelegen straat of op een (betaald) parkeerterrein (binnen dezelfde sector). Op deze manier wordt de parkeercapaciteit in een sector zo goed mogelijk benut. Het betekent wel dat bewoners van een sector verplicht worden om gebruik te maken van deze regeling (als ze niet op eigen terrein hun auto parkeren). De sectorgrenzen zijn zodanig vastgesteld dat een gehele straat (van kruispunt tot kruispunt) zoveel mogelijk binnen één sector valt.

Gelijktijdige invoering

De invoering van de parkeersectoren 4 en 5 gebeurt tegelijkertijd op maandag 5 november aanstaande.

Sector 4 en 5 liggen tegenover de sectoren 2 en 3, aan de westzijde van de Eindhovenseweg.

Sector 4 wordt globaal begrensd door de Eindhovenseweg (gedeeltelijk), Markt, Waalreseweg, Gasthuisstraat, Pastoor van Vroonhovenstraat en Carolusdreef.

Concreet behoren tot deze sector: Delen van de Eindhovenseweg, de parallelweg (ter hoogte van de Antoniuskerk), Deken Frankenstraat, gedeelte Corridor-West, Gasthuisstraat, Deken Mandersplein, Handwerkstraat, gedeelte Oranje Nassaustraat tussen Eindhovenseweg en Pastoor van Vroonhovenstraat en parkeerterrein aan de Carolusdreef (ter hoogte van serviceflat Den Haagacker).

Sector 5 sluit aan op sector 4 en bestaat uit: de Pastoor van Vroonhovenstraat, de Oranje Nassaustraat tussen Pastoor van Vroonhovenstraat en Carolusdreef en de Unastraat tussen Carolusdreef en Waalreseweg.

Voorbereidende werkzaamheden van start

In verband met de invoering van de parkeerzonering in sector 4 en 5 worden op 29 tot en met 31 oktober voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd in diverse straten in beide sectoren. Het gaat onder andere om het verplaatsen van verkeersborden en het plaatsen van nieuwe borden.

De huidige vergunninghouders binnen de sectoren 4 en 5 hebben onlangs hun nieuwe vergunning toegestuurd gekregen door de afdeling Publiekszaken van de gemeente.

Meer informatie

Wij houden u op de hoogte van de gefaseerde invoering van de parkeersectoren in het centrumgebied.

Verder vindt u op de website informatie over vergunningen en tarieven. U gaat op de openingspagina naar de productencatalogus en u kiest voor het thema Verkeer en Vervoer of de dienst Verkeer en vervoer. Daar treft u folders aan over bewoners- en bedrijvenvergunningen en diverse aanvraagformulieren.

Met vragen kunt u ook terecht bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente tijdens kantooruren. De afdeling is bereikbaar via.telefoonnummer 2083422.