Gemeente Den Haag

START WERKZAAMHEDEN LANGE VOORHOUT (30 oktober)

Het Lange Voorhout krijgt haar historische allure terug en wordt opnieuw het groene visitekaartje van de Haagse binnenstad. De werkzaamheden hiervoor zijn opgedeeld in twee delen. Het korte deel, tussen het Tournooiveld en de Vos in Tuinstraat, is als eerste aan de beurt. De gemeente werkt hier van maandag 5 november tot eind februari 2008. Eneco en DZH zijn op de ventweg van het lange deel van het Lange Voorhout nog twee weken langer bezig met het vernieuwen van de gas- en waterleidingen.

Veranderingen op het korte deel
De parkeerplaatsen op het korte deel van het Lange Voorhout blijven behouden en worden bestemd voor kort parkeren. De parkeerplaatsen en de laad- en loszones langs de ventwegen zijn gereserveerd voor ambassades en gehandicapten. Het korte stuk van de wandellaan wordt verbonden met het lange stuk. De wandellaan krijgt een schelpenverharding en de groeiomstandigheden van de bomen worden verbeterd. De doorsteek van de Vos in Tuinstraat naar het Tournooiveld ter hoogte van de wandellaan is straks alleen nog maar toegankelijk voor (brom)fietsers.

Omrijroutes tijdens werkzaamheden
Tussen 5 november tot en met 28 december gelden de volgende omrijroutes:

- Het verkeer vanaf de Vos in Tuinstraat richting het Tournooiveld rijdt via het lange deel richting de Kneuterdijk;
- Fietsers op het korte deel kunnen gebruik maken van een apart fietspad.

Tussen 31 december 2007 en 29 februari 2008 gelden de volgende omrijroutes:

- Het verkeer vanaf het Tournooiveld richting het Lange Voorhout en de Vos in Tuinstraat rijdt via de Lange Vijverberg en de Kneuterdijk;
- Fietsers op het korte deel kunnen gebruik maken van een apart fietspad.

Meer informatie
Het Lange Voorhout wordt ingericht volgens de uitgangspunten van De Kern Gezond.
Meer informatie over De Kern Gezond is te vinden op: www.denhaag.nl/dekerngezond