Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 31 oktober 2007

Academic Business Club van Universiteit van Tilburg officieel van start

Studenten wagen sprong naar ondernemerschap

Op maandagavond 5 november wordt op de Universiteit van Tilburg de officiële oprichting gevierd van de Stichting Academic Business Club. De bijeenkomst vindt plaats in Tilbury's op de campus van de universiteit, de plek bij uitstek voor (potentiOp maandagavond 5 november wordt op de Universiteit van Tilburg de officiële oprichting gevierd van de Stichting Academic Business Club. De bijeenkomst vindt plaats in Tilburys op de campus van de universiteit, de plek bij uitstek voor (potentiële) studentondernemers en ondernemers uit de regio om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen.

De Stichting ABC van de Universiteit van Tilburg wordt geopend door bijzonder hoogleraar Ondernemerschap en Kleine en Middelgrote Ondernemingen Joop Vianen, het hoofd van het Centrum voor Kennistransfer Tom van de Avoird en de voorzitter van de Academic Business Club Marijn de Vries. Daarna zal de schoenenfabrikant Van Bommel een luchtig verhaal uit de doeken doen over ondernemerschap. Tot slot is er een speciaal optreden van iemand die belooft de aanwezigen te betoveren. Met de feestelijke opening wil de organisatie ook het regionale bedrijfsleven betrekken bij het studentondernemerschap.

De Academic Business Club (kortweg ABC genoemd) heeft na haar eerste schreden in 2004 een flinke sprong gemaakt. De club bestaat uit studenten, academici en afgestudeerden die al een onderneming hebben gestart of daarmee bezig zijn. De kennis en kunde van de ABC-ondernemers zijn ook interessant voor andere studenten die plannen hebben om een eigen onderneming te starten tijdens of na de studie. De groei en het succes van de ABC heeft geleid tot de oprichting van de Stichting ABC.
De ABC organiseert maandelijkse bijeenkomsten waarop studentondernemers zichzelf presenteren en waar gelegenheid tot vragen en discussie is. Tevens zet de ABC in op het inbrengen van externe kennis, door inhoudelijke specialisten en ervaren ondernemers uit te nodigen hun kennis en ervaring te delen met de ondernemende studenten. Daarnaast organiseert de ABC jaarlijks een symposium rondom ondernemerschap en studeren. Bovendien heeft de ABC zich actief ingezet voor de oprichting van het Ondernemerscentrum op de Universiteit van Tilburg, waar startende (student)ondernemers zich kunnen vestigen, elkaar kunnen motiveren en stimuleren. Het Ondernemerscentrum wordt door het College van Bestuur gezien als een uitstekende bijdrage aan het stimuleren van ondernemerschap op de Universiteit van Tilburg. In het ondernemerscentrum zijn zon twintig talentvolle jonge ondernemers actief.

De ABC staat voor ondernemerschap, voor durf en lef. Het starten van een onderneming vergt een hoop doorzettingsvermogen en ambitie. De ABC staat hiervoor. Met de officiële oprichting en lancering van de Stichting waagt ook de ABC de sprong.