Gemeente Loenen aan de Vecht


Tijdelijke school c.a. in Vreeland wordt geplaatst

De nieuwbouwplannen voor de christelijke school, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang zijn in een volgende fase beland. Na heel veel overleg, gepuzzel, geteken en nog eens overleg, nog meer tekeningen etc. staan we nu voor een fase waarin er iets zichtbaar gaat worden.

Het eerste iets zal bestaan uit het plaatsen van een tijdelijk gebouwtje op de hoek van de Vredelantstraat en de Fetha aan de kant van de Spoorlaan. Dat gebouwtje zal op een later moment gebruikt gaan worden door peuterspeelzaal Vechtkoost. Eerst echter wordt de buitenschoolse opvang er in onder gebracht. Zodoende kan worden voldaan aan de wettelijke verplichting tot aanbieden van zon voorziening. Zo rond 5 november zal met het grondwerk worden gestart. Op 12 november wordt vervolgens begonnen met het plaatsen van het gebouwtje. Op de 19^e november wordt het opgeleverd en aan het eind van die week kan de bso gebruiker gaan inrichten. Vanaf 26 november kan het gebouw in gebruik worden genomen.

De tijdelijke school/bso komt ook op de hoek van de Fetha en de Vredelantstraat, maar dan aan de kant van de RABO-bank. Met de grondwerkzaamheden voor dat gebouwtje zal op ca 8 januari 2008 worden begonnen en aansluitend wordt dan het gebouw geplaatst. Oplevering wordt voorzien rond 31 januari en een week later kan eerst de bso verhuizen van het andere tijdelijke gebouw naar dit grotere gebouw. Vervolgens kunnen Vechtkroost en de CSV verhuizen van de Nifterlakelaan naar hun tijdelijke onderkomen.

De volgende acties bestaan dan uit het slopen van de gebouwen aan de Nifterlakelaan en aansluitend het saneren van de vervuilde bodem.

Volgens planning zal dan in juni 2008 kunnen worden gestart met de bouw van de nieuwe school c.a. Uitgaande van een bouwtijd van twaalf tot zestien maanden zal de nieuwe accommodatie dan medio of in de tweede helft van 2009 kunnen worden betrokken. Uiteraard zullen de tijdelijke gebouwtjes direct daarna weer worden verwijderd.