Gemeente Helmond


Opening IND-loket Eindhoven

Op maandag 5 november gaat het IND loket in Eindhoven open en sluit het vreemdelingenloket in de Stadswinkel.

Dit najaar 2007 opent de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) regionale loketten op negen plaatsen in het land. Op maandag 5 november aanstaande gaat het IND-loket in Eindhoven open. Vanaf die dag sluit het vreemdelingenloket in de Stadswinkel.

Het IND-loket in Eindhoven wordt gevestigd in Rijksverzamelgebouw Hooghuis aan de Keizersgracht 5, 5611 GB, Eindhoven. Bij de regioloketten gaat de IND voorlichting geven over verblijf in Nederland, aanvragen voor verblijfsvergunningen in ontvangst nemen en de daarbij behorende documenten uitreiken. Met deze regioloketten wil de IND de dienstverlening verbeteren, bijvoorbeeld door kortere doorlooptijden. De mogelijkheden van beslissen aan het loket zal in de toekomst worden bestudeerd.
Wat wel bij de gemeente blijft is de inschrijving bij de eerste vestiging in Nederland. Concreet wil dat zeggen dat vreemdelingen, die hun eerste vestiging in Helmond hebben, zich eerst bij de Stadswinkel moeten laten inschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA)

Welke diensten
Bij het IND loket in Eindhoven kunnen vreemdelingen terecht voor:
- het aanvragen van een verblijfsvergunning regulier voor bepaalde tijd

- het ophalen van een verblijfsdocument

- het afhalen van een verblijfssticker

- het verkrijgen van informatie over regulier verblijf in Nederland

Afspraak maken
Wilt u een verblijfsvergunning regulier voor bepaalde tijd aanvragen? Dan moet u een afspraak maken om naar een IND-loket te gaan. Vanaf nu is het al mogelijk om via de afsprakenlijn een afspraak te maken bij het IND-loket in Eindhoven. Bel hiervoor 0900 1234561 ( 0,10 per minuut). U hoort dan meteen welke gegevens u mee moet nemen naar de afspraak.

Informatie inwinnen
Wilt u alleen informatie inwinnen, dan kunt u die ook krijgen via dit telefoonnummer. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Uiteraard kunt u die informatie ook in Eindhoven aan de balie krijgen. De informatiebalies van de IND zijn geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur. U kunt bij een informatiebalie geen aanvraag indienen. Meer informatie vindt u ook op www.ind.nl