Gemeente Enschede

`Ainsworthpark' in oude luister hersteld

Op maandag 5 november leggen Fons Catau, directeur van woningcorporatie De Woonplaats en Myra Koomen, stadsdeelwethouder West, de laatste hand aan de plaatsing van de brug over de vijver in het Thomas Ainsworthpark; in de volksmond bekend als `het eendenparkje.'

De vijver in `het eendenparkje' werd rond 1980 dichtgegooid. In het kader van de herstructurering van Pathmos, zowel voor de woningen als het openbare gebied, zijn de wensen en verwachtingen van de bewoners over een leefbaar Pathmos uitgebreid besproken. Op uitdrukkelijk verzoek van de bewoners komt er weer een vijver in het park.

07-11-01_Pathmos_impressie.jpg

Samenwerking corporatie en gemeente
Er is 10 miljoen euro geïnvesteerd om de openbare ruimte (straten, pleinen en plantsoenen) in Pathmos op te knappen. Gemeente en De Woonplaats hebben elk de helft bijgedragen. Niet alleen de vijverpartij wordt teruggebracht, maar ook het aantal speelplekken is uitgebreid. Er is bovendien meer variatie in speeltoestellen gekomen. De hele buurt is voorzien van glasvezelkabel, waardoor bewoners toegang hebben tot hypermoderne ICT-diensten. Er zijn speciale armaturen voor de openbare verlichting ontworpen. Wat betreft materiaalgebruik en de aanleg van groenstroken mocht het allemaal iets meer kosten. Het aantal parkeerplaatsen is met 20 % uitgebreid; er zijn 150 ondergrondse parkeerplaatsen bijgekomen.

2 november 2007