Ingezonden persbericht
Maandagochtend 5-11-2007 09:00 uur

Persbericht
Openingscommissie
Zaanse Schande
5 november 2007

Na de feestelijke opening afgelopen donderdag 1 november zullen vandaag, 5 november, dan eindelijk de Zaanse bajesboten, verder te noemen, de Zaanse Schande, in gebruik worden genomen.

De Openingscommissie Zaanse Schande was niet uitgenodigd voor het openingsfeestje. Toch wil zij de gemeente en het ministerie van Justitie nogmaals feliciteren met de geklaarde klus. Na dik een jaar is het resultaat van alle inspanningen te zien. 576 vreemdelingen kunnen weer weggestopt worden zodat wij, de Nederlandse bevolking, hen niet hoeven te zien. Voor de gemeente is de komst van de Zaanse Schande zeer gunstig: Met de Zaanse Schande krijgt Zaanstad er 300 arbeidsplaatsen bij. Verder ontstaat er nieuwe, indirecte werkgelegenheid en zullen Zaanse ondernemingen profiteren, bijvoorbeeld als toeleveranciers.

Nederland sluit per 100.000 inwoners meer mensen op in vreemdelingenbewaring dan welk land in Europa ook. Deze toppositie willen we natuurlijk graag behouden. Een probleem is nog wel dat het grootste deel van deze gedetineerden niet wordt uitgezet maar uiteindelijk terug op straat belandt.

Eerder poogde de Openingscommissie Zaanse Schande al een vreemdeling af te leveren voor de Zaanse Schande, aan verantwoordelijk wethouder Egberts persoonlijk. Dit lukte niet omdat de wethouder de zaal uit vluchtte. Daarom brengen we vandaag, in opdracht van de heer Nijman van de Dienst Justitiële Instellingen, alsnog enkele van deze "geklinkerde" vreemdelingen. Vers van de straat! Klaar om weer opgesloten te worden.

Hiervoor moeten natuurlijk wel even de poort open gemaakt worden. Hopelijk werken de werknemers gewoon mee en gaat de poort open. Zo niet dan ziet de Openingscommissie Zaanse Schande zich genoodzaakt zelf de poort open te maken om haar werk te kunnen doen. We willen deze staatsgevaarlijke vreemdelingen immers niet op straat tegen komen, je weet immers maar nooit. Toch?

En tegen al die mensen die vinden dat een ieder recht heeft op vrijheid van beweging willen we nog even opmerken: Migratie is inderdaad van alle tijden, maar zo zijn muren, hekken en prikkeldaad ook. Na al die jaren van verslapping na 1945 gaan we weer terug naar regelmaat en tucht. Een land als Nederland moet sterk blijven! En daar passen hekken bij. Wij zijn trots op Nederland!

Aldus getekend,
Openingscommissie Zaanse Schande
zaanseschande@yahoo.com

Voor updates en laatste nieuws zie:
http://www.indymedia.nl/nl/2007/11/48168.shtml

Locatie:
Rijshoutweg 14, bedrijventerrein Achtersluispolder, Zaanstad.

Routebeschrijving:
*Vanaf ring Amsterdam (A10).

Op het knooppunt Coenplein volgt u de A8 richting Zaanstad/Purmerend/ Leeuwarden.

Neem na 2.1 km de afslag Oostzaan (afslag 1) richting Zaandam.

Ga na 300 m rechtsaf op de Kolkweg (N516) richting Zaandam.

Ga na 400 m links de westkolkdijk op.

Houd na 200 m rechts aan op de westkolkdijk.

Ga na 500 m linksaf de Sluispolderweg op, aan de rechterkant kunt u nu de boten zien liggen.

Ga na 600 meter rechtsaf de Rijshoutweg op.

Bij het eerste kruispunt, na ongeveer 300 meter, gaat u nogmaals rechtsaf. Recht voor u ligt nu het toegangshek tot de Zaanse Schande.

*Vanaf de A8:

Neem vlak voor de ring Amsterdam (A10) de afslag Oostzaan (afslag 1) richting Zaandam. Volg daarna de aanwijzingen zoals hierboven beschreven.