Ingezonden persbericht


Hierbij nodigen de Nationale UNESCO Commissie, de Stichting Internationale Culturele Activiteiten/SICA en de Boekmanstichting u van harte uit voor de presentatie van:

Free Trade and Culture, A Study of Relevant WTO Rules and Constraints on National Cultural Policy Measures

dinsdag 6 november 2007, 16.00-18.00 uur, aansluitend borrel

Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam

Voertaal: Nederlands

Deelname: gratis

Reserveren: graag uiterlijk 1 november via aanmeldingsformulier op www.sica.nl of telefonisch 020 6164 225 (SICA).

In Free Trade and Culture onderzoekt Peter van den Bossche, hoogleraar internationaal economisch recht aan de Universiteit Maastricht, in hoeverre afspraken in het kader van de WTO van invloed zijn op de ruimte voor nationaal cultuurbeleid. De studie biedt volop aanknopingspunten voor verstandig manoeuvreren in de culturele wereldhandel en is relevant voor cultureel ondernemers met internationale ambities, politici, beleidsmakers en wetenschappers.

Voorafgaand aan de overhandiging van het eerste exemplaar aan de auteur vinden twee inleidingen plaats:

Lieteke van Vucht Tijssen, voorzitter van de Nationale UNESCO Commisse, zal de rol van de UNESCO-Conventie ter Bescherming van Culturele Diversiteit binnen het werkterrein van de UNESCO toelichten, en Cas Smithuijsen, directeur van de Boekmanstichting, zal ingaan op voor het cultuurbeleid relevante observaties van Van den Bossche.

Wij hopen u op 6 november te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Vincent Wintermans, Nationale Unesco Commissie

George Lawson, SICA

Cas Smithuijsen, Boekmanstichting.

Free Trade and Culture (ISBN/EAN 978-90-6650-089-1) is vanaf 6 november te koop bij de Boekmanstichting. www.boekman.nl voor ¤ 39,50 (exclusief evt. verzendkosten). Tijdens de presentatie op 6 november in Felix Meritis geldt tijdelijk een speciale prijs van ¤ 30,-.

Meer informatie
Stichting Internationale Culturele Activiteiten/ SICA Service Centre for International Cultural Activities Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
The Netherlands
W www.sica.nl (routebeschrijving onder contact)
E post@sica.nl
T 00 31 20 6164 225
F 00 31 20 6128 152

SICA is een onafhankelijk, bovensectoraal adviescentrum dat zich bezig houdt met alle aspecten van internationale culturele activiteiten en beleid. De SICA geeft advies via de helpdesk, organiseert ruim vijfentwintig bijeenkomsten per jaar, verzorgt bezoekersprogramma's voor buitenlandse cultuurdeskundigen en brengt het kwartaaltijdschrift SICAmag uit. www.sica.nl