Gemeente Lingewaard


Kleine ceremonie voor nieuwe Nederlanders
Wethouder Joke van Roosmalen heeft vorige week woensdag aan acht inwoners van Lingewaard een certificaat van Nederlanderschap uitgereikt. In de periode september/oktober hebben ze de Nederlandse nationaliteit gekregen. Met het certificaat zijn ze officieel Nederlander geworden en kunnen ze een Nederlands paspoort aanvragen.

naturalisatie De voor gemeenten verplichte ceremonie is op 1 oktober 2006 van kracht geworden. Gemeenten houden elke zes weken een "kleine ceremonie" voor nieuwe Nederlanders. De kandidaten komen uit alle windstreken en hebben allemaal een verschillend verleden. Er zijn kandidaten die al geruime tijd in Nederland wonen en pas sinds kort aanspraak willen maken op de Nederlandse nationaliteit. Er zijn ook kandidaten die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden. Zij zoeken een veilig heenkomen in Nederland.

Het gezelschap bestond uit een Ierse dame die al twintig jaar in Nederland verblijft en getrouwd met een Nederlander, een Afghaans stelletje, een Chinese jongeman, een Afghaans gezin en een Duitser die vanaf 1975 in Nederland verblijft.