Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 november 2007

Aanhoudingen na onderzoek steekpartij

Enschede

Maandag 5 november zijn twee Enschedeërs van 23 en 26 jaar aangehouden die ervan worden verdacht op 8 september jl. betrokken te zijn geweest bij een steekpartij.

Zaterdag 8 september omstreeks 10.30 uur werd de 42-jarige eigenaar van een garagebedrijf aan de Midzomerweg te Enschede onverwacht met een mes door een man, die het bedrijf bezocht, in de rug gestoken. Na het toebrengen van de messteek verdween de dader, achterop een motor die in de buurt stond te wachten.

De politie is direct met een onderzoek gestart. Ook in de uitzending van het opsporingsprogramma "Onder de Loep" van RTV Oost op 25 oktober jl. is aandacht aan dit onderzoek besteed waarna er een aantal bruikbare tips zijn binnengekomen. Samen met andere informatie uit het onderzoek heeft dit op maandag 5 november geleid tot de aanhouding van twee Enschedeërs van 23 en 26 jaar. Zij worden ervan verdacht bij de steekpartij betrokken te zijn geweest. In de loop van maandag de 5e november zijn beiden voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten.

Over het waarom van de steekpartij kunnen op dit moment nog geen nadere mededelingen worden gedaan. Wel kan nog worden gesteld dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-116872)

Verdachte na onderzoek aangehouden

Enschede

Na een onderzoek heeft de politie op maandag 5 november in zijn woning aan de Fazantstraat in Enschede een 29-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een woning aan de Velveweg in Enschede van zaterdag 27 op zondag 28 oktober j.l.

Van zaterdag 27 op zondag 28 oktober j.l. werd er tussen 23.00 en 07.00 uur in een woning aan de Velveweg in Enschede ingebroken. Bij de inbraak, waarbij via de achterdeur de toegang werd verschaft, werd onder andere een laptop buitgemaakt. De politie stelde een onderzoek in en hield na overleg met justitie op maandag 5 november omstreeks 09.00 uur in zijn woning aan de Fazantstraat in Enschede een 29-jarige Enschedeër aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-140121)

Verdachte brandstichting aangehouden

Enschede

De politie heeft na een onderzoek een 38-jarige Enschedeër aangehouden op maandag 5 november. Hij wordt verdacht van brandstichting op een bedrijventerrein aan de Eeftinksweg in Enschede op donderdag 4 oktober.

Op donderdag 4 oktober kreeg de politie omstreeks 23.00 uur een melding van een brand aan de Eeftinksweg in Enschede. Op het bedrijventerrein stonden 3 bedrijfsbussen in brand. Uit een eerste onderzoek kwam naar voren dat de brand vermoedelijk was aangestoken. De politie stelde een nader onderzoek in en hield op maandag 5 november omstreeks 14.30 uur op het politiebureau in Enschede een 38-jarige Enschedeër aan. Hij werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-129472)

In verzekering na diefstal uit winkel

Almelo

Een 46-jarige Poolse man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is op maandag 5 november aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan de Oranjestraat in Almelo.

Op maandag 5 november zag een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Grotestraat in Almelo omstreeks 16.00 uur dat een man een diefstal pleegde. De man pakte een doos uit een rekje buiten de winkel en nam deze mee zonder deze bij de kassa af te rekenen. De bewuste man stopte het gestolen doosje in een tas van een andere man en beide gingen er vandoor. Toen de beveiligingsmedewerker de mannen op de diefstal aan wilde spreken rende de eerste man, diegene die het doosje wegnam, er vandoor. De tweede man, een 46-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden wegens diefstal. Hij werd overgedragen aan de politie die hem overbrachten naar het bureau. Daar trof men in de tas van de man meer spullen aan waarvan vermoed worden dat deze van diefstal afkomstig zijn. De 46-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-143851)

Getuige houdt verdachte aan

Enschede

Een 30-jarige Enschedeër heeft op maandag 5 november een 11-jarige jongen uit Enschede aangehouden. De 30-jarige getuige zag de jongen een telefooncel aan de Belgielaan in Enschede vernielen en kon de knaap in de kraag vatten.

Op maandag 5 november kreeg de politie omstreeks 18.00 uur een melding dat aan de Belgielaan in Enschede door een stel knapen een telefooncel werd vernield. Een 30-jarige Enschedeër zag de vernieling en kon een van de knapen, een 11-jarige Enschedeër aanhouden. Twee andere jongens uit Enschede van 12 en 13 jaar die in eerste instantie wegrenden, konden even later in de buurt van de telefooncel door de politie worden aangehouden. Allen zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar werden de ouders van de minderjarigen in kennis gesteld. Zij konden na verhoor het bureau weer verlaten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-143906)

Fietser onder invloed weigert te blazen

Enschede

Aan de Deurningerstraat in Enschede heeft de politie op maandag 5 november een 39-jarige fietser uit Enschede aangehouden. Hij reed onder invloed en weigerde iedere medewerking aan de politie.

Op maandag 5 november zagen politiemensen omstreeks 20.00 uur op de Deurningerstraat in Enschede een man fietsen zonder verlichting. Om de man op zijn gedrag aan te spreken werd besloten hem een stopteken te geven. Toen de agenten de fietser wilden aanspreken viel de man, een 39-jarige Enschedeer, van zijn fiets. Tevens roken agenten dat de man duidelijk onder invloed van drank was. De 39-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij iedere medewerking aan de politie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-143949)

tel: 053-4555588


---- --