Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Nieuwe drainage in Sloterpark

6 november 2007

In januari 2007 is er nieuw asfalt gelegd voor het fietspad rondom het Sloterplas. Vervolgens kwam het grote grasveld bij de heuvel in het Sloterpark helemaal blank te staan. Allereerst werd er gedacht dat de hoofdafvoer van het afvoersysteem onder het veld gesneuveld was, maar na grondig onderzoek bleek dit niet zo te zijn. De oorzaak was het overmatige regenval die er viel tijdens deze maand.

De belangrijkste vorm van reiniging van drains (afvoerkanalen) is het doorspuiten. Het vuil wordt op deze manier los geweekt en afgevoerd met het water dat in de drain naar de uitmonding stroomt. Met het doorspuiten bleek dat er een aantal drainage buizen te kort waren en op sommige stukken zelfs geen drainage aanwezig was. x5110037.jpg (28 Kb)

In januari dit jaar zijn er ongeveer 60 drainage putten opengegraven en per put twee drainage slangen doorgespoten. De firma Pols is nu bezig met de tekorten drainages er in aan het leggen en vervolgens de sleuven aan te vullen met 400m2 drainage zand. Het grond dat uit die gleuven komt, waar de nieuwe drainslang in wordt gelegd, zal een laag gelegen stuk grasveld mee worden opgeknapt. Ook wordt dit najaar het grote grasveld bezand met 800m2 zand en gevertidraind. Oftewel het prikken van gaten in de grond, om de grond te beluchten. Hierdoor wordt de water doorlaatbaarheid beter. Wij verwachten hiermee dat de grasvelden in het Sloterpark niet meer onder water komen te staan.

img_2610.jpg (107 Kb)