Gemeente Dongen


Trouwen kan voortaan buiten het gemeentehuis

Bruidsparen kunnen in Dongen zelf hun trouwlocatie gaan uit zoeken. Per 1 januari 2008 is het in principe mogelijk op iedere plek in Dongen te trouwen mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Met dit initiatief wil het gemeentebestuur tegemoet komen aan de toegenomen vraag van bruidsparen of personen die hun partnerschap willen laten registreren om zélf een trouwlocatie te bepalen. Tot nu toe konden trouwlustigen alleen in het gemeentehuis terecht.

Voorwaarden
Aan het trouwen op locatie zijn voorwaarden verbonden. Zo moet de plaats van het ja-woord binnenshuis zijn. En tevens voldoen aan brandweervoorschriften, algemeen toegankelijk zijn en niet in strijd met de openbare orde en goede zeden. Vooraf wordt de locatie geïnspecteerd door een medewerker van de gemeente en door de brandweer. Trouwen in de openlucht is niet toegestaan, trouwen onder een overkapping in de tuin mag wel.

Op maat gesneden
De nieuwe trouwregels passen in het beleid van het gemeentebestuur om meer vraaggericht te werken dan aanbodgericht. Op maat gesneden trouwlocaties passen in deze filosofie.

Kosten
De extra kosten van het trouwen op locatie zijn voor rekening van het bruidspaar. Hierdoor is het onvermijdelijk dat de leges voor trouwen buiten het gemeentehuis hoger zijn dan het normale tarief.

Voorwaarden en aanmelden
Voor de volledige lijst met voorwaarden klik hier. Voor een aanvraagformulier kunt u hier terecht.

Laatst gewijzigd: 25-10-2007