Gemeente Dordrecht


Nieuwe website voor jongeren

6-11-2007

Cilio.nl Deze week is de jongerenwebsite Cilio gelanceerd. Jongeren kunnen op die site zelf pagina's aanmaken over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Cilio is in opdracht van bureau Drechtsteden ontwikkelt door BOD Groep voor de gemeenten Sliedrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht. Het project Cilio loopt drie jaar. Op Cilio.nl is alles te vinden over sport, school, uitgaan en gemeenten in de Drechtsteden. Bij Cilio staat ook het sociale netwerk uit de Drechtsteden online: van informatie & advies tot online hulpverlening.

Het principe van Cilio is eenvoudig: Cilio biedt de structuur (het skelet), de gebruiker bepaalt de inhoud. Het is de gebruiker die informatie plaatst op Cilio: nieuws, blogs en multimedia. Dit kan dus uiteenlopen van een fotoverslag van een voetbalderby tot een filmpje van een stapavond, een nieuwsbericht uit de straat of iemands laatste belevenissen in een webblog. Zo biedt Cilio unieke informatie uit de Drechtsteden.

Cilio is ook een sociaal netwerk. Elke gebruiker kan een eigen pagina aanmaken. Hierop kan hij (zij) heel z'n vriendennetwerk opbouwen. En op Cilio kan nog veel meer: Je hebt bijvoorbeeld je eigen agenda met hierin jouw geplande activiteiten. Hierin kun je ook zien wat jouw vrienden in het weekend gaan doen. Je kunt online je eigen netwerk opbouwen: lid worden van jouw favoriete café, school en sportvereniging. Als er dan nieuws is bij deze instellingen staat dit ook direct bij je eigen op de pagina.