D66

Kabinet weigert onderzoek naar economische gevolgen beperking koopzondag

6 november 2007

Het kabinet wil geen onderzoek doen naar de gevolgen van een beperking van het aantal koopzondagen. Dat zegt Minister Van der Hoeven (CDA) van Economische Zaken in haar antwoord op Kamervragen van D66-Kamerlid Boris van der Ham.

Van der Ham vroeg de minister een economische vergelijking (inclusief gevolgen voor de werkgelegenheid) te maken tussen de huidige praktijk van de winkeltijdenwet, en een aantal alternatieve scenario's. De minster vindt dit echter "weinig zinvol". Van der Ham begrijpt dat de minister vanuit haar CDA-achtergrond een andere mening heeft over koopzondagen, maar hij vind het zorgelijk dat ze de onderliggende economische feiten niet wil onderzoeken. Van der Ham: "Hoe zeer onze meningen ook verschillen. We moeten de feiten niet uit de weg gaan. Anders wordt het wel erg vrijblijvend. De minister maakt op deze manier van haar voorstel een ideologisch stokpaardje."

D66 wil dat de wet juist wordt verruimd, als de huidige regels niet bevredigend zijn. Van der Ham: "We moeten niet naar de regeltjes gaan leven. Honderduizenden mensen doen hun boodschappen op zondag, omdat ze bijvoorbeeld werken op zaterdag. De regels moeten worden aangepast aan deze mensen en niet andersom."

1.

Meer over...

* Winkelen wanneer je wilt

---