Provincie Drenthe

Geldboete voor zwembad in Coevorden
06 Nov 2007

Gedeputeerde staten van Drenthe innen van zwembad De Swaneburg in Coevorden een deel van de opgelegde dwangsom. Tijdens een aantal controles bleek het zwembad niet aan de wettelijke voorschriften te voldoen. In september heeft de directie van het zwem-bad zes weken de tijd gekregen om de tekortkomingen op te lossen. Voor het grootste deel is dat gelukt, maar in twee gevallen blijft het zwembad nog in gebreke.
Om de veiligheid en hygiëne in het zwembad te garanderen, is de provincie overgegaan tot het verbeuren van de boete.

De provincie Drenthe controleert de provinciale zwembaden en zwemplassen op hygiëne en veiligheid. Tijdens deze controles bleek het zwembad in Coevorden op diverse aspecten niet aan de wettelijke voorschriften te kunnen voldoen. De geconstateerde overtredingen hadden betrekking op de pompcapaciteit, de werking van de doseerpompen, de veilige afwerking van wanden en vloeren en de staat van onderhoud en reinheid. Nadat de overtredingen niet op tijd waren opgelost, heeft de provincie in september een dwangsombeschikking opgelegd tot een maximumbedrag van 22.500 euro.

Het grootste deel van de overtredingen is door de houder binnen de gestelde termijn opgelost. Nog twee tekortkomingen zijn overgebleven. Het betreft de afwerking van vloeren in de kleed-kamers en de zwemzaal.

De hoogte van de te verbeuren dwangsom bedraagt EUR 2.000,-- per week met een maximum van in totaal EUR 10.000,--