Platform Biologica


Biologisch aanbod in supermarkt stijgt sterk
6 november 2007

Supermarkt Plus heeft de meeste biologische producten, prijsvechter Jumbo komt op de tweede plaats. Dat blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie en Solidaridad. Het aanbod van biologische en Fair Trade-producten in de supermarkten is afgelopen jaar sterk gestegen.

Het aanbod van biologisch is met gemiddeld 69 producten per supermarkt op het hoogste niveau in 10 jaar tijd uitgekomen. Een stijging van ruim 30 procent in vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar nog kwam het aanbod nog op het laagste niveau in zeven jaar uit, gemiddeld 58 producten. Alle onderzoeksresultaten staan op www.milieudefensie.nl/ekotellingen.

Plus - Jumbo - Albert Heijn
Met gemiddeld 238 biologische producten per filiaal is Plus net als vorig jaar de best presterende keten. De prijsvechter Jumbo is gestegen van de derde naar de tweede plaats. Albert Heijn bleef steken op gemiddeld 119 producten en zakt af naar de derde plaats.

Awards naar Amersfoort
Milieudefensie en Solidaridad willen met de EKO-tellingen supermarkten stimuleren hun assortiment van duurzame en eerlijke producten uit te breiden. Op 6 november worden de EKO- en Fair Trade-Awards 2007 uitgereikt aan de supermarkt met de meeste biologische en fair trade producten. Dat is dit jaar de Plus aan de Arnhemseweg 4 in Amerstfoort.