Actieteam Brede School ondersteunt bestuurlijke samenwerking

06/11/2007 15:20



Aedes



Vier grote landelijke organisaties hebben het Actieteam Brede School opgericht. Partners van brede scholen waar de samenwerking om een of andere reden niet soepel loopt, kunnen het Actieteam inschakelen als intermediair. Deze kosteloze dienst wil bijdragen aan de ontwikkeling van brede scholen in Nederland. In het actieteam zitten onafhankelijke experts met bestuurlijke ervaring.

Het Actieteam Brede school is een initiatief van Aedes vereniging van woningcorporaties, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de MOgroep en onderwijsorganisatie VOS/ABB. Het Actieteam is opgericht voor korte interventies in de bestuurlijke en procesmatige samenwerking voor brede scholen die al functioneren, of bij brede scholen in ontwikkeling.

Concrete oplossingen
Er is een meldpunt, bredeschool@aedes.nl, in het leven geroepen, waar brede schoolpartners hun case kunnen indienen. Op verzoek van de brede school komt er vervolgens een expert op bezoek om te kijken hoe de partners samenwerken. Daarna worden er concrete oplossingen aangedragen om snel weer verder te kunnen met de brede school. De oplossingen kunnen gaan over beheer, locatie en/of bestuurlijke aangelegenheden.

Eerste afspraken gemaakt
De officiële start van het Actieteam Brede School is tijdens het jaarcongres Brede School op 7 november in Jaarbeurs Utrecht. De eerste afspraken voor advies zijn al gemaakt. Het streven is om het komende jaar veertig cases te behandelen.

Voorzitter van het Actieteam is Jean Eigeman, zelfstandig ondernemer en namens de PvdA lid van de Eerste Kamer.








Aedes